Info Actual

Info Actual > Politică > Politicieni și jurnaliști germani, amenințați cu moartea. Poliția a intrat pe fir
Politică

Politicieni și jurnaliști germani, amenințați cu moartea. Poliția a intrat pe fir

Politicieni și jurnaliști germani, amenințați cu moartea. Poliția a intrat pe fir.

Poliţia germană investighează proveniența unor scrisori ce conţin ameninţări cu moartea. Acestea au fost trimise de extremişti de dreapta către politicieni şi anumiți membri ai presei din Germania, informează dpa.

Biroul Federal al Poliţiei Criminaliste a Germaniei examinează scrisori ce conţin ameninţări cu moartea împotriva unor politicieni, procurori şi jurnalişti.

197Ameninţările au fost primite de doi membri ai parlamentului german, Bundestagul, doi parlamentari regionali, un procuror, nouă birouri editoriale şi o firmă de avocatură din Berlin, potrivit ziarulromânesc.de.

Scrisorile arată că expeditorul se autointitulează „orchestră a loviturii de stat”.  S-a făcut remarcat de mai multe ori în trecut prin ameninţări cu moartea similare.

Scrisorile sunt semnate cu “Sieg Heil” şi “Heil Hitler”.  Expeditorii scrisorilor pretind că au suficientă muniţie pentru a ucide toţi destinatarii. În ianuarie, parlamentarul din Bundestag Karamba Diaby a primit o ameninţare cu moartea similară, care se presupune că a venit de la acelaşi expeditor.