Lifestyle

Probleme cu somnul? Rezolvarea a simplă: schimbați aceste setări pe telefonul dvs. Android chiar acum

best_android_smartphone
Foto: expertreviews.co.uk

Este ora 2:30 dimineața. Cu toate acestea, ești treaz, captivat de senzația de dependență pe care ți-o dau postările de pe Instagram.

Dar, există și o parte din tine care se teme și de ceața care vine odată cu lipsa somnului. Acea parte te convinge în cele din urmă să lași telefonul deoparte.

Belea, numai zece minute mai târziu ești din nou pe el pentru că a vibrat. Dacă vă identificați cu această situație, ar fi bine să schimbați următoarele setări de pe telefon.

Activați ”Lumina de noapte”

Se crede că emisia de lumină albastră este un motiv important în spatele capacității reduse de a adormi, deoarece blochează un hormon numit melatonină.

Android 7.1 a introdus o funcție numită Night Light (Lumină de noapte) care reduce cantitatea de lumină albastră emisă de ecranul dispozitivului pentru a se potrivi mai bine cu lumina naturală din momentul și din locația utilizatorului. Aceasta vă poate ajuta să adormiți mai repede.

Activați-o din Setări > Afișaj și luminozitate > Lumină de noapte/Mod de citire.

Setați culorile ecranului la cald

Dacă Night Light este un pic prea puternică pentru gustul dvs., atunci, ca alternativă, puteți face ca telefonul dvs. să treacă la o culoare mai caldă.

În funcție de telefonul pe care îl folosiți, setarea poate fi găsită în diferite. Dar cel mai frecvent o găsiți prin Settings > Display & brightness > Screen colours (Setări > Afișaj și luminozitate > Culori ecran). Aici, setați culorile la o configurație mai caldă.

Activați memento-ul YouTube pentru ora de culcare

Dacă YouTube este vinovatul pentru utilizarea excesivă a smartphone-ului tău, atunci poți face ca aplicația să te atenționeze ori de câte ori este timpul să te culci.

Memento-ul de culcare al YouTube vă permite să setați orele specifice la care doriți să primiți o notificare pentru a nu mai viziona videoclipuri și a merge la culcare.

Deschideți aplicația, faceți clic pe pictograma de profil din dreapta sus și apoi navigați la Settings > Genera > Remind me when it’s bedtime. Activați comutatorul pentru aceasta și setați ora de culcare după cum doriți

Activați modul Digital Wellbeing pentru ora de culcare

Digital Wellbeing este un instrument puternic conceput pentru a vă ajuta să vă reduceți timpul petrecut în fața ecranului. Deși vine cu mai multe funcții, modul Bedtime (Ora de culcare) este cel mai potrivit pentru a învinge insomnia.

Funcția se activează automat opțiunea Do Not Disturb (Nu deranjați) pentru a reduce la tăcere apelurile și notificările, transformând în același timp ecranul în alb-negru pentru a reduce atracția exercitată de culorile care vă țin treaz.

Puteți activa modul Ora de culcare navigând în Setări > Bunăstare digitală și control parental > Modul Ora de culcare. Aici, puteți specifica o oră sau îl puteți lăsa să se activeze singur atunci când conectați telefonul la încărcarea acestuia. Alternativ, puteți accesa modul Ora de culcare și de pe dala dedicată setărilor rapide.

După ce ați modificat toate aceste setări, ar trebui, sperăm, să începeți să observați îmbunătățiri ale calității somnului dumneavoastră.

 

 

Notă redacție: Din respect pentru dumneavoastră, acest articol nu este însoțit de publicitate