Lifestyle

Probleme de sănătate grave pentru Silvio Berlusconi. Fostul premier italian este în comă

Silvio Berlusconi; sursă foto: lastampa.it
FOTO: lastampa.it

Silvio Berlusconi în vârstă de 86 de ani are grave probleme de sănătate. Potrivit unui anunț făcut de unul dintre apropiații acestuia, fostul premier se află internat în spitalul San Raffaele din Milano. Politicianul octogenar s-ar afla internat într-o clinică de chirurgie cardiacă. În ultima perioadă magnatul a întâmpinat probleme serioase de sănătate.

Ultimul episod de acest gen s-a petrecut săptămâna trecută. După ce a fost externat din spital Silvio Berlusconi a postat un mesaj pe Twitter prin care le-a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit și încurajat.

Silvio Berlusconi a fost internat în această dimineață

„Tuturor celor care au vrut să trimită un gând sau un mesaj călduros în aceste zile”. El a spus că s-a întors deja la muncă „pregătit și hotărât să fac treabă bună, așa cum am făcut-o întotdeauna în țara pe care o iubesc”, a declarat fostul premier pe Twitter.

Din păcate pentru magnatul în vârstă de 86 de ani, azi dimineață a fost internat din nou din cauza unor „probleme cardiovasculare”, care aparent sunt extrem de grave din moment ce anumite surse precizează că Silvio Berlusconi ar fi în comă, potrivit click.ro.

Acesta a trecut prin mai multe investigații medicale printre care și scanarea computer tomograf. Agenția de presă italiană Ansa relatează că fostul premier italian s-ar afla într-o stare stabilă. În luna septembrie a anului 2020, Berlusconi, care a fost premierul Italiei de patru ori a suferit de COVID-19 și, aparent de atunci ar fi rămas cu sechele.

După care, în 2021 a mai fost internat timp de trei săptămâni pe fondul complicațiilor survenite în urma infectării cu virusul SARS- Cov 2.  De asemenea, liderul grupării politice Forza Italia are montat un stimulator cardiac. Totodată, în 2016, Berlusconi a suferit o intervenție chirurgicală pe cord deschis după care în primăvara anului 2019 a mai suferit o intervenție pentru ocluzie intestinală.

Fostul premier nu este la primul episod de acest gen

Liderul Forza Italia, în vârstă de 86 de ani, ar fi fost supus unei tomografii computerizate, iar situația sa este în prezent stabilă. Se așteaptă vizita fiicei sale mai mari, Marina. .

„Silvio Berlusconi vorbește și a fost spitalizat pentru că problema anterioară nu a fost rezolvată”. Declarația a fost făcută de Antonio Tajani în marja reuniunii miniștrilor de externe de la NATO, precizând că nu a putut să-l contacteze direct deoarece era ocupat cu alte întâlniri și nu avea telefon.

Berlusconi nu este străin de acest tip de spitalizare. După cea din martie anul trecut, precedenta a avut loc în ianuarie 2022, în zilele în care șeful statului era în curs de alegere, când fostul premier a fost tratat pentru o infecție urinară destul de gravă, informează la stampa.it.