International

Putin și cele două femei puternice ale lumii. Cu una se certa, pe alta o adora

Putin și cele două femei puternice ale lumii. Cu una se certa, pe alta o adora

Lui Putin nu îi plac criticile, mai ales când acestea vin de la femei. Aceasta este, de altfel, o caracteristică a poporului rus, în general, care consideră că ”femeia este prietenul omului”, omul fiind bărbatul.

Putin are o credință mesianică în sine și nu îi plac criticile, mai ales dacă vin de la femei, spune Hillary Clinton

Lui Vladimir Putin „nu-i plac criticile, mai ales când vin de la femei. Are o credinţă mesianică în sine, în ceea ce este destinat să facă şi în scopul său de a restabili Rusia imperial”, a declarat, recent, Hillary Clinton, citată de The Guardian.

Fostul secretar de stat american îşi aminteşte cum a reuşit să lucreze cu Putin între 2009 şi 2012, când acesta era premierul Rusiei. Apoi, relaţiile lor s-au deteriorat atunci când Hillary a criticat alegerile prin care Putin a revenit la putere.

Putin o adora pe Angela Merkel

Cea mai longevivă relație, frumoasă în adevăratul sens al cuvântului, a lui Putin, pe plan internațional, a fost cea cu Angela Merkel. La o întâlnire face-to-face, care se consideră și ultima oficială, Angela a primit flori de la Putin, gest care a surprins-o nu numai pe Merkel, ci întrega lume.

Sunt sigur că aceasta nu va fi doar o vizită de adio, (…) ci o vizită plină de conținut, întâlnire de afaceri”, a adăugat liderul rus, oferindu-i flori Angelei, chiar înainte de începerea respectivelor convorbiri.

Despre Angela Merkel se știe că vorbește fluent limba rusă, ceea ce a făcut ca liderul de la Kremlin să o ”adore”. Între ei a fost o relație de respect, apreciere și chiar prietenie, după cum a titrat media, de-a lungul timpului. Evidente în acest sens sunt și fotografiile, pline de farmec și culoare, de la întâlnirile lor. De aceea au existat voci care nu au putut să nu se întrebe dacă Merkel mai era la putere în Germania, planul odios de invadare al Rusiei în Ucraina ar mai fi avut loc sau nu.

Fostul cancelar german Angela Merkel condamnă, acum, „războiul de agresiune” al Rusiei împotriva Ucrainei, care marchează o ”ruptură profundă în istoria Europei”, potrivit AFP.

Iar dacă pe Angela a simpatizat-o, probabil că pe Hillary a situat-o undeva la polul opus, după cum se vede chiar din relatările doamnei Clinton.