Lifestyle

Raed Arafat, anunț cumplit pentru toată România: Vor fi zile cu un număr mare de decese

Raed Arafat, anunț cumplit pentru toată România: Vor fi zile cu un număr mare de decese

Raed Arafat, anunț cumplit pentru toată România: Vor fi zile cu un număr mare de decese

România se află într-o situație fără precedent. Pandemia de coronavirus a înregistrat și va înregistra cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei. În acest context, Raed Arafat vine cu precizări de ultimă oră.

România este pe un platou în privința cazurilor de COVID-19 și înregistrează tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, însă, din păcate, numărul de cazuri la ATI sugerează că vor fi în continuare zile cu multe decese, a menționat, astăzi, Raed Arafat.

„Este clar că suntem acum deja de câteva zile la un platou. Există tendința foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru. Nu putem să tragem concluzii până nu vedem că e un lucru consistent și care va fi viteza cu care vor scădea cazurile noi. Numărul este foarte mare și cu siguranță va produce în următoarea perioadă presiune asupra sistemului sanitar, asupra secțiilor de terapie intensivă și asupra unităților de primiri urgențe”, a transmis șeful DSU.

Raed Arafat: Vor fi zile cu un număr mare de decese

Chiar dacă s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri noi, în ultima săptămână au fost mai mulți pacienți la ATI.

„Și aici vedeți căm chiar dacă există un platou sau o ușoară scădere a numărului cazurilor noi, totuși numărul cazurilor de ATI a crescut. La decese din păcate ne situăm la un număr mare. (…) Numărul de decese este corelat și numărul cazurilor care se află în terapie intensivă și creșterea acestui număr din terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr mare de decese”, a mai spus Raed Arafat.

Capitala a înregistrat o scădere a numărul persoanelor infectate cu coronavirus

Potrivit DSP București, incidența a ajuns vineri la 15,25 la mia de locuitori, față de 15,67 cât a fost joi.

Din 15 octombrie până miercuri, incidența a fost în fiecare zi de peste 16 la mie. Miercuri, incidența a ajuns la 15,93, iar joi la 15,67.

Cea mai mare valoare, de 16,54, s-a înregistrat în 22 octombrie.