Actual Diverse

Refugiatul iranian care a inspirat filmul ”Terminalul”, cu Tom Hanks, a murit pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris

Refugiatul iranian care a inspirat filmul ”Terminalul”, cu Tom Hanks, a murit pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris
pixabay

Cine nu a văzut filmul ”Terminalul”, cu celebrul actor Tom Hanks, ar fi bine să îl vadă. Este o poveste impresionantă de viață care ascunde în spatele ei un adevăr. Personajul care l-a inspirat pe regizorul Steven Spielberg a murit. Despre el vom vorbi în materialul care urmează.

Refugiatul iranian care a inspirat filmul lui Spielberg ”Terminalul”, cu Tom Hanks, a murit pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Video (”The Terminal”)

Mehran Karimi Nasseri, refugiatul politic iranian care a trăit mai bine de 18 ani pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle din Paris, a murit sâmbătă, 12 noiembrie 2022, în acest aeroport, care era ca și casa lui.

„Pot să confirm că a murit astăzi, la miezul zilei, în terminalul 2F al aeroportului, unde locuia în ultimele săptămâni”, a confirmat pentru presa externă o sursă din administrația aeroportului.

Potrivit sursei, în toți cei 18 ani în care bărbatul a locuit la aeroport, nu a fost nevoie să rămână între zidurile aeroportului, el putea ieși fără probleme, deoarece avea statut de refugiat și permis de ședere în Franța.

Iar viața lui Nasseri în aeroport a inspirat filmul regizorului Steven Spielberg de la Hollywood, „The Terminal”.

Se pare că Nasseri s-a întors la aeroport cu câteva săptămâni în urmă, după ce a cheltuit banii primiți pentru filmul mai sus menționat. Câteva mii de euro ar fi fost găsite asupra sa.

„El nu a fost niciodată închis în zona de îmbarcare pentru zboruri, contrar impresiei pe care a descris-o filmul. El se afla întotdeauna în zona publică de pe partea laterală a orașului și putea să meargă oriunde dorea. Niciodată nu a fost lăsat în voia sorții, de el s-au ocupat reprezentanții serviciilor aeroportuare”, au explicat sursele din aeroport.

Nasseri credea în continuare faptul că ar fi avut încă probleme cu documentele sale, așa că, din nou și din nou, se întorcea în habitatul său obișnuit. O poveste impresionantă de viață, cu un mare sâmbure de adevăr, pentru care filmul merită neapărat vizionat, dacă nu l-ați văzut până acum.