Lifestyle

Român salvat din infernul din Afganistan de o aeronavă misterioasă. Cui aparține avionul

Român salvat din infernul din Afganistan de o aeronavă misterioasă. Cui aparține avionul

Român salvat din infernul din Afganistan de o aeronavă misterioasă. Ultimul român care ceruse repatrierea de urgenţă a fost extras din Afganistan cu o cursă aeriană de linie. Vorbim despre faptul că statul român a apelat la o companie privată, care are două aeronave Boeing 737.

Aeronava era cea mai apropiată de Afganistan

Aceasta a decolat de la Cairo, a aterizat la Bahrein, pe un aeroport civil, iar apoi, când a primit permisiunea de aterizare pe aeroportul din Kabul a ajuns acolo şi l-a preluat pe ultimul român care ceruse repatrierea de urgenţă. Românii au reuşit să îl mai ia şi pe un cetăţean moldovean.

Aceştia au decolat de pe aeroportul din Kabul, au ajuns /în/ Pakistan, unde au fost aşteptaţi de reprezentanţii Ambasadei de la Islamabad.

Ulterior, aseară avionul, ce aparţine unei firme înfiinţate de doar câţiva ani, a decolat către România, însă a aterizat pe un aeroport militar la Bahrein şi urmează să decoleze orele următoare către România.

Vorbim despre faptul că românii au ajutat practic în Moldova, astfel că astăzi, MAE din Moldova a mulţumit României pentru ajutor şi tot astăzi au fost evacuaţi şi ultimii cetăţeni moldoveni care ceruseră evacuarea de urgenţă, potrivit RRA.