Info Actual

Info Actual > Politică > Rusia, al treilea stat al lumii cel mai afectat de pandemia de coronavirus
Politică

Rusia, al treilea stat al lumii cel mai afectat de pandemia de coronavirus

Rusia, al treilea stat al lumii cel mai afectat de pandemia de coronavirus!

În Rusia, cifra totală a deceselor provocate de coronavirus a depășit astăzi două mii, iar numărul cazurilor confirmată de la început pandemiei 221.000, ceea ce o plasează pe locul trei în lume, înaintea Marii Britanii și Italiei.

Conform datelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 11.656 de cazuri noi, din care peste 46% fără simptome. Numărul deceselor a crescut cu 94, la 2009, iar al pacienţilor vindecați cu aproape 5.600, la aproximativ 40.000; sub observația medicilor se află aproape 250.000 de persoane.

Astăzi expiră restricțiile impuse populației și activităților economice în urmă cu o lună și jumătate, prelungirea sau relaxare acestora, în funcție de situație epidemiei, urmând să fie anunțată în cadrul videoconferinței pe care președintele Putin o avea în cursul zilei cu responsabilii de resort. În capitala rusă, restricțiile pentru o populație au fost deja prelungite până la 31 mai, dar mâine își vor relua activitatea întreprinderile industriale și șantierele de construcții.