Info Actual

Info Actual > Politică > S-a dat lege. Se modifică valoarea stimulentului educațional
Politică

S-a dat lege. Se modifică valoarea stimulentului educațional

Deputații au adoptat în ședința de astăzi un proiect de lege prin care se majorează valoarea stimulentului educațional pentru învățământul preșcolar.

Camera Deputaților a adoptat cu 326 de voturi ‘pentru’ și unul ‘împotrivă’ o inițiativă legislativă privind stimularea participării la învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Potrivit actului normativ, valoarea tichetului social pentru grădiniță crește de la 50 la 100 de lei. De asemenea, prin acest document au fost simplificate procedurile prin care familiile pot obține acest venit. Pentru ambele documente, Camera Deputaților este for decizional. Şedința s-a desfăşurat online, iar votul s-a dat telefonic prin apel nominal al fiecărui deputat în parte

 

Totodată, au dat un vot favorabil unei inițiative legislative prin care se majorează salariile pentru mai multe categorii profesionale, plătite din fonduri publice.

Deputații au adoptat cu 325 de voturi ”pentru” și doar un vot ‘împotrivă’ un proiect de lege prin care se majorează salariile farmaciștilor, biochimiștilor, biologilor, fizicienilor, chimiștilor și psihologilor. Documentul modifică legea salarizării personalului plătit din fonduri publice, iar prevederile intră în vigoare la 1 iulie 2020. Proiectul a fost susținut de toate grupurile parlamentare, care au apreciat că în contextul pandemiei de coronavirus reprezintă o reparație morală pentru toate categoriile profesionale aflate în linia întâi pentru salvarea de vieți.