Social

Situația contractelor individuale de muncă suspendate/încetate

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii:

Data

02.04.2020

Contracte individuale de muncă suspendate

862.557

Principalele categorii

  • Industria prelucătoare:

239.279

  • Comerț cu ridicata și amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor:

171.454

  • Hoteluri și restaurante:

115.080

Contracte individuale de muncă încetate

173.834

Principalele categorii

  • Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor:

34.273

  • Industria prelucătoare:

30.200

  • Construcții:

21.431

MMPS face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă/Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Secretar de Stat, Tudor Polak, se arata intr-un comunicar de la Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul.