Actual International

Soțiile din Rusia protestează față de lipsa de echipament a soților înrolați. În toată această poveste este și o surpriză

Soțiile din Rusia protestează față de lipsa de echipament a soților înrolați. În toată această poveste este și o surpriză
Twitter Radio Liberty

Femeile rusoaice sunt recunoscute pentru puterea lor. Există o expresie în limba rusă (Здаровая), o descriere într-un cuvânt a unei rusoaice care se ocupă de casă, copii, bătrâni, serviciul, dar și treburile casnice. În plus, și de bărbat trebuie să aibă grijă, ca de propriul copil. De această dată, femeile au protestat, exact din grijă față de soții lor.

Soțiile din Rusia protestează față de lipsa de echipament a soților înrolați. În toată această poveste este și o surpriză. Video

Soțiile rusoaice au protestat pe rețelele de socializare, spunând că soții lor au fost trimiși pe front fără echipamentul adecvat.

Radio Liberty, un post de știri rusesc, a postat marți, 17 ianuarie 2023, un videoclip care reunește clipuri de la soțiile rusoaice și de la cele trimise de soți chiar pe linia frontului din Ucraina.

Din imagini, care nu au fost verificate în mod independent, reiese clar că mulți dintre cei trimiși în tranșee nu sunt echipați corespunzător. Ceea ce nu este o noutate, presa de peste tot din lume exemplificând aceasta, cu mesaje, relatări audio sau video. Prin comparație, soldații ucraineni dispun de echipament de ultimă generație și beneficiază de o pregătire de cea mai bună calitate atât la nivel local, cât și internațional.

În toată această poveste filmată este și o surpriză

Interesant sau de fapt surpriza, după cum bine a remarcat presa externă, este că soțiile nu protestează împotriva războiului, ci doar împotriva lipsei de echipament.

Nu se știe ce așteptări și credințe au, un lucru este cert: cel mai probabil, protestul față de efortul de război să ducă la urmărirea penală și la o pedeapsă cu închisoarea pentru femeile curajoase.

În nenumărate rânduri, de câteva luni încoace, Ucraina a raportat că soldații ruși sunt slab echipați, lucru confirmat acum și de soțiile filmate, care protestează împotriva lipsei de echipament.