Actual International

Taiwan îşi pregăteşte apărarea, după ce China a început cele mai mari manevre militare în jurul micului stat insular

Taiwan îşi pregăteşte apărarea, după ce China a început cele mai mari manevre militare în jurul micului stat insular

Sute de soldați și 40 de obuziere iau parte la exercițiile militare din Taiwan. Astăzi, în Taiwan, armata a început exerciții de artilerie cu muniție reală. Potrivit Agenției France Presse, aceste exerciții simulează apărarea insulei în fața unui eventual atac din partea Chinei.

Taiwan îşi pregăteşte apărarea, după ce China a început cele mai mari manevre militare în jurul micului stat insular

Armata Taiwanului a început marţi un exerciţiu de artilerie cu muniţie reală simulând apărarea insulei împotriva unui atac al Chinei, în urma manevrelor militare extinse în vecinătate ale Beijingului. Un purtător de cuvânt al armatei din Taiwan, citat de Agenția France Presse, spune că aceste exerciții erau de mult programate și că nu e vorba despre un răspuns la exercițiile chineze în curs.

De altfel, un al doilea astfel de exercițiu ce simulează apărarea în cazul unei invazii chineze este programat pentru ziua de joi, iar luna trecută au mai avut loc acțiuni similare.

După vizita în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților din Statelor Unite, Nancy Pelosi, China a început, săptămâna trecută, cele mai mari manevre militare în jurul Taiwanului, considerat una dintre provinciile sale pe care încă nu a reușit să o unifice cu restul teritoriului la sfârșitul războiului civil chinez din 1949,

În Taiwan trăiesc 23 de milioane de oameni.

China a lansat săptămâna trecută cele mai mari manevre militare în jurul Taiwanului

China a lansat săptămâna trecută cele mai mari manevre militare în jurul Taiwanului, ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, cel mai înalt oficial american care s-a deplasat pe insula autonomă în ultimele decenii.

China consideră Taiwanul, cu o populaţie de aproximativ 23 de milioane de locuitori, ca fiind una dintre provinciile sale pe care încă nu a reuşit să o reunifice cu restul teritoriului său de la sfârşitul războiului civil chinez (1949).

Lou Woei-jye a declarat luni că exerciţiile Taiwanului erau deja programate şi nu este vorba despre un răspuns la exerciţiile chineze în curs.

Insula organizează regulat exerciţii militare care simulează o invazie chineză şi s-a antrenat luna trecută să respingă atacuri de pe mare în cursul unei „operaţiuni de interceptare comune”, în cadrul celor mai mari exerciţii anuale.