Info Actual

Info Actual > Culinar > Tips & Tricks. Cum să ții kilogramele sub control, în izolare?
Culinar

Tips & Tricks. Cum să ții kilogramele sub control, în izolare?

Tips & Tricks. Cum să ții kilogramele sub control, în izolare?

Tips & Tricks. Cum să ții kilogramele sub control, în izolare? Kilogramele în plus obținute în urma mâncatului din plictiseală, a lipsei mișcării, a depresiei. Toate acestea sunt doar câteva efecte ale izolării la domiciliu.  Ce măsuri ar trebui să luăm ca să evităm toate aceste lucruri? Nutriționistul Mihaela Bilic ne oferă câteva tricuri pe pagina sa de Instagram.

Trei mese pe zi

„În primul rând un program strict, cu 3 mese principale/zi și evitarea, pe cat posibil, a gustărilor dintre mese. Această disciplină impune minții noastre un comportament clar și nu o mai lasă să poftească la toate “prostiile” din lipsă de satisfacții sau ocupație”, este de părere nutriționistul.

Mâncare gătită

„Apoi trebuie să punem accentul pe mâncarea clasică, gătită, care se consumă cu tacâmuri, stand la masă. Doar așa avem șansa să fim atenți la ce este în farfurie și să simțim când ne-am săturat. În plus mâncarea gătită are multă apă și puțină grăsime, față de produsele ambalate care se pot ronțăi în canapea sau în fața unui ecran și care sunt concentrate în calorii”, a mai spus Bilic.

Măsură și moderație

„Nu în ultimul rând avem nevoie de măsură și moderație, sfatul meu este să vă limitați la maximum 1-2 farfurii de mâncare la o masă, iar porția să fie cat palmele (farfurie de 20cm). Eliminați posibilitatea de a vă reservi, procedați ca și cum ați fi la o cantină și totul este pus pe tavă chiar dacă nu v-ați săturat, supliment nu mai primiți”, ne îndeamnă nutriționistul.

Disciplină

„Într-o perioadă ca aceasta, disciplina e singura noastră salvare! Nu dați ascultare ideilor și poftelor minții, riscați ca până la vară să nu mai încăpeți în haine”, este mesajul Mihaelei Bilic.