International

Trump îl dă în judecată pe procurorul New York-ului, după ce acesta i-a intentat un proces lui și celor 3 copii ai săi

Trump îl dă în judecată pe procurorul New York-ului, după ce acesta i-a intentat un proces lui și celor 3 copii ai săi
EVZ

Fostul președinte Donald Trump vrea să se lupte în instanță cu Letitia James, procurorul general al statului New York. Aceasta a intentat în septembrie un proces de fraudă în valoare de 250 de milioane de dolari împotriva lui Trump și a celor trei copii ai săi mai mari.

În plângerea sa, Donald Trump a acuzat-o pe Letitia James de un „război bazat pe intimidare și hărțuire”.

Fostul președinte a anunțat miercuri seară că dă în judecată procurorul general al statului New York, acuzând-o că a abuzat de funcția sa investigându-l.

Într-un lanț de postări pe platforma sa de socializare, Truth Social, Trump a spus că procesul său a fost intentat la Curtea de Circuit din statul Florida.

Anunțul vine după ce, la 21 septembrie, procurorul James a intentat un proces civil împotriva lui Trump în valoare de 250 de milioane de dolari, încercând să le interzică definitiv lui Trump și celor trei copii mai mari ai săi să desfășoare afaceri în New York.

James a declarat în acea zi că Trump și-a umflat în mod fals averea netă cu miliarde de dolari ca să obțină împrumuturi pentru Trump Organization și pentru a „înșela sistemul”.

În plângerea sa împotriva Letitiei James, Trump a acuzat-o de un „război de intimidare și hărțuire” și de „prejudecăți îndelungate și continue” împotriva sa și a organizației sale.

El a mai susținut că procesul ei face parte dintr-un „complot pentru a obține controlul” asupra organizației și a averii sale.

În postarea sa de miercuri de pe TruthSocial, Trump a susținut, fără să prezinte dovezi, că procesul intentat de James în septembrie l-a vizat deoarece „acum conduce în sondaje cu o marjă substanțială atât în fața democraților, cât și a republicanilor”.

Biroul de presă al procurorului general din New York și reprezentanții lui Trump nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Insider, care a încercat să obțină de la ambele părți câte un punct de vedere.