Actual Diverse

Un nou episod din ultimul scandal imens din TVR: bișnița cu biletele pentru Qatar. Acuzatul a demisionat

Un nou episod din ultimul scandal imens din TVR: bișnița cu biletele pentru Qatar. Acuzatul a demisionat
Infoactual/arhiva

De la Qatar Gate, la Bilete TVR Gate. Mai în glumă, mai în serios, persoana responsabilă din televiziunea română pentru deplasarea la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar a demisionat, după acuzația de bișniță cu bilete. De la ultimul scandal de hărțuire sexuală, iată că s-a ajuns la unul cu tentă financiară.

Un nou episod din ultimul scandal imens din TVR: bișnița cu biletele pentru Qatar. Acuzatul a demisionat

Șeful delegației Televiziunii române, care a fost trimisă la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, a demisionat. Este vorba despre Cristi Oprean, acuzat că ar fi făcut bișiniță cu biletele care asigurau participarea la eveniment.

Despre acest caz a scris și Infoactual, pe larg, într-o ediție anterioară. Materialul poate fi citit cu un singur click aici.

Ultimele date atestă că șeful delegației Televiziunii române trimise la Campionatul Mondial de fotbal, Cristi Oprean, imediat ce a revenit din concediul de sărbători, urma să fie cercetat în amănunt, pornind de la buchia legii, de către Comisia de disciplină a TVR.

Pe scurt, șeful delegației Televiziunii Române care a fost trimisă la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar a fost acuzat că făcut bișiniță cu biletele pe care Televiziunea Publică le-a primit. Concret, jurnalistul a declarat anterior că a cumpărat 64 de bilete la semifinalele și finala turneului final din Qatar cu ajutorul unei facilități primite de TVR din partea FIFA.

Angajatul sau de fapt, actualmente, fostul angajat al TVR, Cristi Oprean, a spus că a cumpărat aceste bilete pentru „prieteni”. Oprean a adăugat că persoanele care se află la conducerea Televiziunii Publice nu au fost informate în legătură cu această achiziție.

Doar că, surpriză, ancheta nu a mai avut loc la comisia responsabilă cu disciplina deoarece jurnalistul a decis la revinirea în redacție, după vacanță, că vrea să demisioneze. Fapt care a și fost anunțat în mod oficial.

Întreg scandalul privind vânzarea de bilete a pornit de la un mail

Pe mail-ul redacției Sport a TVR a ajuns un mail de la o persoană care se prezenta ca având numele Marian Scărlătoiu. Acesta a povestit, în mesajul scris, că jurnalistul Televiziunii Publice i-a vândut la suprapreț bilete la semifinala dintre Franța și Maroc.

Bărbatul semnatar se arăta indignat de faptul că nu a putut intra la acest meci pentru că biletele aveau mențiunea TVR. El a atașat, ca dovadă, și acele bilete în mail.

Bărbatul a spus că a plătit pentru a putea participa la acest meci suma de 1.800 de euro, 620 de euro pentru un bilet. Cristi Oprea a reacționat față de acest mail.

Jurnalistul, la rândul lui, a spus că este „un bluf, o inventie, un fake, o inscenare ieftină.” Mai mult decât atât, el chiar a respins toate acuzațiile care i-au fost aduse și a spus că o persoană fictivă a trimis acel mesaj. Oprea a ținut să precizeze că respectiva cerere pentru aceste bilete trebuia să fie făcută până la finalul anului 2021. El a recunoscut că da, a cumpărat, la rândul lui, cele 64 de bilete.

Biletele au fost primite şi date mai departe în vară. După, nu ştiu ce au făcut cu ele”, a mai spus Oprean, după cum a relatat Paginademedia.ro.

Concluzia: No comments.