Actual International

Un tânăr de 19 ani, suspectat de „jihadism”, arestat după ce a înjunghiat polițiști cu o macetă de Revelion. Noi informații

Un tânăr de 19 ani, suspectat de „jihadism”, arestat după ce a înjunghiat polițiști cu o macetă de Revelion. Noi informații
Infoactual/arhiva

Într-o ediție anterioară, Infoactual a scris că în noaptea de Revelion, doi polițiști americani au fost înjunghiați în plină stradă. Tragedia este cu atât mai mare cu cât unul dintre cei doi polițiți era în prima zi de muncă în teren, în centrul New York-ului.

Un tânăr de 19 ani, suspectat de „jihadism”, arestat după ce a înjunghiat polițiști cu o macetă în noaptea de Revelion. Noi informații

Un tânăr în vârstă de 19 ani, suspectat de legături cu „jihadiștii”, a fost arestat în legătură cu înjunghierea a doi polițiști din cadrul NYPD în Times Square din New York, în noaptea de Revelion.

Noi informații au fost dezvăluite duminică, 1 ianuarie 2023, la ora 18:55 (SUA). Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției din New York, un bărbat în vârstă de 19 ani a fost arestat după ce a atacat cu o macetă doi ofițeri de poliție în timpul festivităților de Anul Nou, în apropiere de Times Square din New York, sâmbătă, 31 decembrie, târziu.

Numele atacatorului este Trevor Bickford. Autoritățile au declarat pentru NBC NewYork că în prezent investighează dacă deținutul a călătorit în oraș din Seattle cu intenția clară de a face rău polițiștilor, după ce anterior postase online așa-zise scrieri jihadiste. El are un frate care servește în prezent în armata americană.

Potrivit comisarului Keechant Sewell, Bickford l-ar fi tăiat cu arma sa în cap pe un polițist începător în timpul incidentului de pe 8th Avenue. Noul ofițer – numit Paul – absolvise abia vineri, 30, academia de poliție. Un alt ofițer ar fi fost, de asemenea, tăiat de Bickford.

Primarul orașului New York, Eric Adams, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a vorbit cu polițistul rănit și că acesta era „bine dispus”. El a adăugat că este pe deplin conștient că ”a înțeles că rolul său a salvat viețile newyorkezilor de astăzi.”

Nu există niciun pericol pentru public, a subliniat Adams, la fel ca și directorul adjunct responsabil de biroul FBI din New York, Michael Driscoll. Oficialii au spus că se crede deocamdată că suspectul lucra singur, după cum a relatat dailymail.co.uk.