Actual International

Un ucrainean pro-rus îl atacă pe Zelenski și spune cum vrea să devină acesta cel mai bogat oligarh din Ucraina

Un ucrainean pro-rus îl atacă pe Zelenski și spune cum vrea să devină acesta cel mai bogat oligarh din Ucraina
Infoactual

Președintele Zelenski este acuzat că ar încerca să devină cel mai bogat oligarh din Ucraina, după ce a confiscat bunurile unor oameni de afaceri.

Un ucrainean pro-rus spune că  Zelenski vrea să devină cel mai bogat oligarh din Ucraina

Vladimir Rogov, președintele mișcării „Suntem împreună cu Rusia”, a declarat marți, 8 noiembrie 2022, pentru agenția de știri TASS, că este de părere că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a propus să devină cel mai important oligarh din țară.

Date informative: Suntem Împreună cu Rusia este o organizație colaboraționistă pro-rusă care activează în regiunea Zaporojie ocupată de Rusia și este sprijinită de autoritățile ruse. Este descrisă de ea însăși ca fiind o „mișcare de integrare.”

Mișcarea pledează activ pentru aderarea regiunii la Federația Rusă și, potrivit presei ucrainene, este implicată activ în pregătirea „referendumurilor” privind trecerea teritoriilor ucrainene ocupate în componența Rusiei. Activitățile sale sunt organizate de partidul Rusia Unită și de Frontul Popular al întregii Rusii, conduse de Vladimir Putin, în teritoriile ucrainene ocupate.

„Suntem împreună cu Rusia” cooperează în mod activ cu toate autoritățile din regiunile rusești, care au preluat „patronajul” asupra regiunii Zaporojie.

El și-a bazat această acuzație pe demersul de ieri al guvernului de la Kiev de a confisca activele a cinci mari întreprinderi. Acest lucru a fost realizat după ce a fost adoptată o lege care permite „naționalizarea” activelor celor mai cunoscuți oameni de afaceri din Ucraina.

Rogov a atras atenția asupra faptului că Zelenski face acum ceea ce niciun președinte al Ucrainei nu și-ar putea permite. „Dar acest lucru este, în general, logic, deoarece rezervele de hrană sunt în scădere, iar apetitul păianjenilor din bancă nu face decât să crească.”

El a continuat: „Zelensky a crezut deja în el însuși și vede că totul este scris pentru el, iar Occidentul aprobă oricare dintre acțiunile sale, așa că a decis să devină principalul oligarh din spațiul post-ucrainean, luând activele altor oligarhi”.

„Până în prezent, Rinat Akhmetov și Viktor Pinchuk rămân de neatins din mai multe motive”, a adăugat șeful mișcării menționate anterior.

Potrivit lui Rogov, Zelenskyy: „nu îneacă doar grăsimea oligarhilor relativ slăbiți, cum ar fi președintele întreprinderii Motor Sich, Viaceslav Boguslaev, care nu joacă practic niciun rol politic, ci și Igor Kolomoisky, Gennady Bogolyubov, Konstantin Zhevago și Konstantin Grigorișin”.

„56% din acțiunile întreprinderii Motor Sich au fost vândute investitorilor chinezi chiar de către Boguslaev. Dar, din moment ce afacerea a fost blocată, iar Boguslaev este acum arestat, puteți pur și simplu să stoarceți aceste 56% din acțiuni, care valorează miliarde de dolari”, a ținut să menționeze politicianul Rogov.