Politică

Veta Biriș a refuzat nunta anului, plătită de 4 ori peste tariful artistei. De ce l-a refuzat cântăreața pe George Simion

Veta Biriș a refuzat nunta anului, plătită de 4 ori peste tariful artistei. De ce l-a refuzat cântăreața pe George Simion
foto: Facebook Veta Biris

Să vină politicienii la nunta sa, George Simion spune că nu are aşteptări, pentru că, aşa cum a spus şi săptămâna trecută,  „se tem ca dracu de tămâie. Au refuzat sub pretextul că sunt plecați în vacanță.

Ce nu a luat în calcul, liderul AUR a fost şi refuzul din partea artiştilor. Veta Biriș, îndrăgita vedetă a muzicii populare românești, originară din Valea Târnavei Mici, a decis să-l refuze pe liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, și să nu cânte la nunta acestuia, din ultimul weekend al lunii august.

Veta Biriș a refuzat nunta anului, plătită de 4 ori peste tariful artistei. De ce l-a refuzat cântăreața pe George Simion

Artista speră ca George Simion să nu se supere pe ea, dar nu poate merge la nuntă, întrucât are de organizat un parastas. Şi oricât ar vrea să le facă pe amândouă, artista spune că nu are nici timpul necesar, şi nici starea.

 „Nu am nicio treabă cu politica! Eu nu întreb pe nimeni de la ce partid este sau ce simpatii are. Doar că nu mai pot cânta la nunta lui George Simion! Și asta dintr-un motiv personal, cu importanță pentru viața mea!”, a declarat Veta Biriș pentru impact.ro

Potrivit acesteia, nunta lui George Simion are loc exact în aceeași zi în care artista are de împlinit datinile importante ale unui parastas, iar când a vorbit cu persoana din stafful politicianului nu a realizat că în aceeași zi are în familie parastasul de un an al fratelui său.

„Am încercat în fel și chip să le împac pe amândouă, dar nu merge!”, a spus Veta Biriş, adăugând că nu există nici timpul fizic, dar nici starea necesară pentru împlinirea ambelor datini”.

Veta Biriş spune că este o perioadă foarte aglomerată pentru ea.

„În aceste zile am câte două sau chiar câte trei evenimente, zilnic. De exemplu, chiar în acest weekend prelungit, de Sfântă Mărie, am câte două spectacole, zilnic. La data în cauză, am o nuntă în seara precedentă, iar apoi dimineața trebuie să fiu la biserică. La noi, la parastasul de un an se sfințește crucea, nu doar bucatele. Noi am fost șase frați la părinți. Anul trecut, s-a întâmplat ca singurii doi băieți să se prăpădească în mai puțin de două luni. Și am rămas doar noi, fetele, care acum le face pomenirea. Mă simt foarte legată de lumea satului meu și atunci am decis să respect toate regulile sale. Fiindcă o vreme m-am gândit cum aș putea să le pot împlini pe amândouă, și parastasul, și nunta. Dar am realizat că asta nu se poate, așa cum scrie la carte!”, a arătat aceeași Veta Biriș.

Ea spune că o singură dată în viața ei a vorbit cu George Simion și e sigură că el îi va înțelege motivul pentru care nu va onora invitația făcută.

George Simion se aşteaptă ca la nunta sa să apară şi „oameni de-ai lui Virgil Popescu”

George Simion îi roagă pe invitații de la nunta sa să se înregistreze pe site-ul GeorgeSimion.ro cât mai repede. Astfel, pot primi brățara de acces. Înscrierile se fac până pe 20 august.

Politicianul dorește să știe cine va veni la eveniment pentru că are informații că vor să participe „oameni de-ai lui Virgil Popescu”.

„Noi avem experiența organizării, este totul calculat, baloții sunt instalați, să avem vreme bună și să fim sănătoși. Și dacă plouă, ne răcorește, că în august avem problema cu căldura”.

Nunta va avea loc pe 27 august, iar în zonele apropiate satului nu se mai pot găsi locuri de cazare. Astfel, mulți dintre doritori au apelat la soluția de a închiria o cameră în Craiova sau Vâlcea, cele mai apropiate orașe de comuna Măciuca.