Actual International

Viața oamenilor este dată peste cap după explozia uriașă din provincia chineză Henan, unde au murit 40 de suflete

Viața oamenilor este dată peste cap după explozia uriașă din provincia chineză Henan, unde au murit 40 de suflete

Vești tragice vin și din China marți, 22 noiembrie 2022, după ce o explozie la un depozit de produse chimice și industriale din provincia Henan din centrul Chinei ar fi provocat moartea a peste 40 de persoane.

VIDEO. Viața oamenilor este dată peste cap după explozia uriașă din provincia chineză Henan, unde au murit 40 de suflete

Aproximativ 40 de persoane au murit după ce o explozie devastatoare a distrus o clădire cu două etaje din provincia chineză Henan, luni, 21 noiembrie 2022, noaptea târziu.

Videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare arată incendiul uriaș rezultat în urma exploziei, care a avut loc la un depozit.

Utilizatorul contului Twitter @Terror_Alarm a scris: „Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și zeci rănite în urma unei explozii și a unui incendiu la o companie #Chimică din provincia Henan”.

Un alt internaut, @Raw_News1st a postat următorul mesaj: „Un incendiu a izbucnit în compania electrică (Kaixinda) din Parcul Industrial Yishang Valley din Anyang, provincia Henan. Accidentul a provocat 36 de morți și 2 răniți, iar 2 persoane sunt încă dispărute”.

În timp ce @Phocus2022 a menționat:

„Un incendiu a cuprins o fabrică cu două etaje din #Anyang, provincia Henan din China, omorând 38 de persoane. Potrivit raportului, accidentul se datorează funcționării ilegale a personalului întreprinderii. Fabrica este operată de un angrosist de echipamente industriale, îmbrăcăminte și produse chimice.”

Imaginile arată clădirea cu două etaje cuprinsă de flăcări și, potrivit guvernului local dintr-o parte a orașului Anyang, 38 de persoane au fost ucise și două persoane au fost rănite.

Incendiul de la depozitul companiei Kaixinda, care vindea „o gamă largă de bunuri industriale”, inclusiv „produse chimice specializate”, a fost oprit să se extindă în trei ore și jumătate, potrivit guvernului districtului Wenfang.

Incendiul acesta uriaș are loc la câteva luni după ce, în septembrie, în Changsha, China, a avut loc un incendiu într-o clădire înaltă din domeniul telecomunicațiilor.

Despre Henan ne-a povestit un român

Inclusiv români lucrează în această provincie. Infoactual a vorbit cu Mihai, un român, originar din Alexandria, care predă limba engleză copiilor de aici. El ne-a spus că aceasta este o regiune considerată bogată, deoarece mulți chinezi trăiesc în bunăstare.

Chinezii pun educația copiilor pe primul plan, motiv pentru care el predă engleza celor mici în mai multe regiuni chineze de peste zece ani. Pentru a ajunge în această regiune, din locația căreia îi spune casă, el călătorește multe ore cu trenul.

Mihai ne-a transmis următorul mesaj:

Din cauza incendiului puternic, viața în regiune a fost dată peste cap. Orele de engleză s-au suspendat. Părinții își țin copii acasă, peste oraș încă este fum și cenușă.

Henan, în traducere ‘Râul Sudului’; alternativ Honan, este o provincie fără ieșire la mare din China, în partea centrală a țării. Henan este deseori denumită Zhongyuan sau Zhongzhou, care înseamnă literalmente „câmpia centrală” sau „zona de mijloc”, deși numele este aplicat și la întreaga Chină propriu-zisă.

Henan este un loc de naștere al civilizației chineze Han, cu peste 3.200 de ani de istorie consemnată și a rămas centrul cultural, economic și politic al Chinei până acum aproximativ 1.000 de ani.

Provincia Henan este un oraș reprezentativ și ca istorie și tradiție. Ea găzduiește numeroase situri de patrimoniu, inclusiv ruinele capitalei dinastiei Shang, capitala Yin și Templul Shaolin. Patru dintre cele opt mari capitale antice ale Chinei, Luoyang, Anyang, Kaifeng și Zhengzhou, se află în Henan. Practicarea tai chi-ului a început, de asemenea, aici, în satul Chen Jia Gou (stilul Chen), la fel ca și stilurile ulterioare Yang și Wu.