Actual Social

În urma exploziei din Sectorul 4, Primăria acționează în regim de urgență pentru refacerea locuințelor distruse

În urma exploziei din Sectorul 4, Primăria acționează în regim de urgență pentru refacerea locuințelor distruse
Arhiva infoactual.ro

„Refacem în regim de urgență locuințele distruse în urma exploziei de la blocul de pe strada Coștila!”

În dimineața zilei de 16 octombrie 2022, respectiv în jurul orei 06:00, la etajul unu al unui bloc de locuințe situat pe strada Coștila din Sectorul 4 al Capitalei s-a produs un incendiu cauzat de o explozie puternică, în urma căreia mai multe familii au fost grav afectate:

“În urma deflagrației, care a avut loc la etajul 1 al imobilului, 13 familii au rămas noaptea trecută în frig, după ce geamurile și ușile apartamentelor în care locuiesc au fost spulberate de suflul exploziei. De asemenea, o persoană a ajuns la spital, unde se află și în prezent sub supravegherea medicilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4, București.

Familiile afectate de incendiul cauzat de explozie, vor fi sprijinite de comunitatea Sectorului 4

“În ajutorul oamenilor, Primăria Sectorului 4 va lua toate măsurile necesare pentru refacerea locuințelor în regim de urgență, măsuri stabilite astăzi, în urma întâlnirii cu reprezentanții Asociației de Proprietari”.

Care vor fi prioritățile în acest caz

“Ca prioritate zero, vor fi înlocuite geamurile și ușile distruse ale apartamentelor avariate, iar locatarilor le vor fi acordate ajutoare de urgență, în funcție de evaluarea daunelor produse la fiecare locuință în parte”, se precizează în comunicat.

Primăria Sectorului 4 va solicita o expertiză de specialitate

Potrivit prevederilor aceluiași comunicat de presă, “în paralel, pentru a avea asigurări că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată în urma exploziei, Primăria Sectorului 4 va solicita o expertiză de specialitate, iar în funcție de rezultatele acesteia, vor putea fi luate și alte măsuri”.

Va fi verificată și starea tehnică a instalației de gaze

“Totodată, întrucât alimentarea cu gaze a blocului de locuințe a fost sistată încă de ieri, din motive de siguranță, o echipă de specialiști va verifica starea tehnică a instalației, iar în cazul în care vor fi constatate defecțiuni, acestea vor fi remediate în regim de urgență pentru a se putea relua alimentarea cu gaze într-un timp cât mai scurt și fără riscul producerii unor incidente similare”.

Prin urmare, cetățenii trebuie să nu uite că „În Sectorul 4, nimeni nu este lăsat în urmă!”, potrivit comunicatului de presă al Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță.