International

Zelenski, acuzații înfiorătoare la adresa rușilor: copii sunt luați ca tribut

Zelenski, acuzații înfiorătoare la adresa rușilor: copii sunt luați ca tribut
Twitter

Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a acuzat Rusia că a mutat forțat din Ucraina grupuri întregi de adulți și copii, lucru considerat ca fiind una dintre cele mai atroce crime de război în viziunea dreptului internațional.

Potrivit acestuia, peste 200 000 de copii au fost deportați până în prezent, fiind vorba atât de copii din orfelinate, cât și de copii cu părinți, separați de familiile lor.

“Status rus îi împrăștie pe acești oameni pe teritoriul său și îi consemnează pe cetățenii mai ales în regiuni îndepărtate”, afirmă Zelenski, susținând că “scopul acestei politici criminale este de a-i face pe deportați să uite de Ucraina și să nu se poată întoarce”.

De asemenea, el mai spune că, până în prezent, au fost uciși în jur de 243 de copii ucrainieni din pricina războiului, conform datelor armatei ucrainiene. Alți 446 ar fi fost răniți în timp ce 139 sunt dați dispăruți oficial, conform datelor CNN, care notează imposibilitatea de a verifica în mod independent numărul real al victimelor războiului.

Până în prezent, Rusia nu a oferit date concrete în privința unor victime colaterale ale acțiunilor militare, și nici nu a venit cu vreo reacție oficială de afirmare sau negare a acuzațiilor lui Zelenski.

Furtul de copii ucraineni a fost legalizat în Rusia. De la furtul de grâne, la însușirea de suflete

Vladimir Putin a cucerit, deja, zone mari din teritoriile situate în estul şi sudul Ucrainei. Rusia confiscă din Ucraina tot ce îi iese în cale. Soldații recurg la micile furtișaguri, în timp ce marii Rusiei râvnesc și pun mâna, la propriu, pe bogățiile țării invadate, dar și ocupate, pe alocuri. De la furtul de grâne, cărbune (regiunile Donețk și Luhansk sunt recunoscute ca regiuni miniere), combustibil și exemplele ar putea continua, până la ”furtul de copii”, a fost doar un pas, un sigur pas.

La 30 mai a.c., liderul de la Kremlin şi-a pus semnătura pe o decizie socotită a fi  istorică: un „ukaze” (decret) care i-ar furniza „pradă de război” chiar din rândul naţiunii atacate, scrie dcnews, în propria sa analiză a momentului.

Scopul îl constituie rusificarea prin forţă a orfanilor şi minorilor luaţi de lângă părinţii lor din Ucraina, obligarea acestora să depună un jurământ de adeziune şi loialitate faţă de regimul care le-a distrus familiile, oferirea de noi mame şi taţi, apropiați de doctrina moscovită.