Actual International

Zi istorică pentru familia regală: împreună, la biserică, iar regele are primul discurs în ziua de Crăciun

Zi istorică pentru familia regală: împreună, la biserică, iar regele are primul discurs în ziua de Crăciun
Twitter

Este primul Crăciun al regelui Charles și prima dată când el se va adreaa oamenilor în calitatea sa de rege, se anunța în ajun.

Zi istorică pentru familia regală: împreună, la biserică, iar regele are primul discurs în ziua de Crăciun

Acest Crăciun va deveni unul istoric în Marea Britanie, când familia regală va sosi la biserica Sandringham, iar Regele Charles se pregătește să țină primul său discurs televizat. Acesta va marca primul discurs ținut de un monarh de sex masculin din 1951 și prima dată când un rege vorbește la televizor.

Familia Regală a sosit la Biserica Sandringham, condusă de Regele Charles și Regina Consort Camilla. În urma sa, au urmat prințul William și Kate, însoțiți de copiii lor.

În mulțimea regală au fost văzuți Zara Phillips și soțul ei Mike Tindall.

Familia regală a participat la o slujbă în ziua de Crăciun la biserica Sandringham, reședința de la țară foarte iubită de familia regală și reședința privată a generațiilor de monarhi britanici din 1862.

Sky News relatează că membrii familiei regale au fost întâmpinați în fața bisericii de reverendul Canon Dr. Paul Rhys Williams înainte de a intra în biserică, iar imnul național a fost cântat înainte de primul imn, O Come, All Ye Faithful.

Regele Charles urma să își țină discursul la ora 15:00 după-amiaza, ora Regatului Unit.

Discursul a fost preînregistrat de regele Charles, în vârstă de 74 de ani, pe 13 decembrie. Într-o abatere de la tradiție, Charles a filmat discursul din The Quire of St. George’s Chapel din Castelul Windsor, stând în picioare pentru a face acest lucru, după cum a relatat The Sun.

Charles a fost încoronat rege după moartea reginei Elisabeta a II-a, în septembrie. Elisabeta s-a aflat pe tron timp de 70 de ani. Ea și-a filmat ultimul discurs de Crăciun la Castelul Windsor, anul trecut.

Capela în care Charles și-a filmat mesajul este locul în care a avut loc slujba de înmormântare a reginei. Sursele spun că discursul de zece minute va fi „diferit” – și posibil să includă o „surpriză” pentru telespectatori, potrivit The Sun.

Amintim că anul trecut, regina a adus un omagiu soțului ei, prințul Philip, care a murit în luna octombrie 2021.