Diverse

Adevăruri neștiute: Serghei Mizil despre Nicu Ceaușescu. Chiar dacă era un om iubit, el nu își mai găsea locul în lume

Adevăruri neștiute: Serghei Mizil despre Nicu Ceaușescu. Chiar dacă era un om iubit, el nu își mai găsea locul în lume

Ridicare și cădere. În vârful piramidei și dintr-o dată jos, în cel mai neimaginabil hău al vieții pământene. Aici s-au trezit dintr-o dată copiii lui Nicolae și Elena Ceaușescu, cei care au condus România așa cum au știut ei mai bine sau mai rău.

Adevăruri neștiute: Serghei Mizil despre Nicu Ceaușescu. Chiar dacă era un om iubit, el nu își  mai găsea locul în lume. Video

Nicolae şi Elena Ceauşescu au avut trei copii: Valentin, Zoia și Nicu. Serghei Mizil este invitat des să povestească despre familia Ceaușescu, în special despre Nicu Ceaușescu, pentru simplu motiv că era un apropiat al familiei. Relatările lui sunt de-a dreptul fascinante deoarece relevă adevăruri ascunse, neștiute de mulți dintre noi.

Ca introducere, trebuie să spunem câteva vorbe despre Serghei Mizil.

Serghei Mizil are 68 de ani, iar în spatele vârstei se ascunde o impresionantă poveste de viață. Începută pe timpul comunismului, atunci când omul de afaceri de azi producea bani din bișniță, profitând de faptul că tatăl lui era un lider al nomenclaturii.

Serghei Mizil, fiul lui Paul Niculescu Mizil (fost membru al Comitetului Politic Executiv al PCR), avea să dezvăluie cum i-a decurs viața înainmte de Revoluția din 1989.

Serghei a fost un adevărat rebel, care nu era membru de partid, dar se bucura pe deplin de avantajele vieții de fiu de demnitar. Își permitea să părăsească țara, iar când se întorcea, o făcea ”blindat”. ”La fiecare ieșire aduceam și vindeam 20 de aparate video, 300 de casete, 400 de geci de blugi, blugi. Mă lăsau să ies de vreo două ori pe an și nu aveam probleme la vamă. Doar din imprimări de casete puteam să scot cam la o lună jumate 80.000 de lei, echivalentul unei Dacii. Practic, nu aveam probleme cu banii”, a povestit, pentru media, Serghei Mizil.

Revenind la povestea de astăzi, iată ce își amintește Mizil despre Nicu Ceaușescu.

1.     Am văzut că Nicu este arestat la televizor prima dată. Veneam de la Snagov la București că se întâmplă asta, m-a sunat soția mea că Nicu este arestat și am fugit repede la un televizor. L-am văzut tăiat. L-am văzut înjunghiat pe la spate de cei pe care îi ajutase înainte, de cei care se închinaseră la el înainte. Asta pentru că a fost un om extraordinar care ajuta pe toată lumea cum putea.

2.     A fost un șoc pentru el. Se știa cu Iliescu, cu Caramitru și cu mulți alții care îi vedea atunci împotriva lui.

3.     Niciodată nu mi-a fost frică de nimic. Nu m-am speriat că voi avea aceeași soartă precum Nicu, nici vorbă de așa ceva. Dacă îmi era frică nu făceam ce am făcut la Revoluție.

4.     La pârnaie l-am găsit pe Nicu mai calm, își revenise. A fost bine primit de către pușcăriașii de acolo. Când a ieșit de acolo m-a sunat și i-am propus, împreună cu alți prieteni, să îl scoatem din țară. Nu a vrut. A ales să rămână la pușcărie. Primea azil politic oriunde în lume, însă a refuzat definitiv, fără nicio explicație. Și-a dat seama că toți sunt niște lepre.

5.     Din punctul meu de vedere nu-și mai găsea locul, asta chiar dacă lumea îl iubea. Am fost cu el în piață și țăranii nu îi luau banii pe ce voia să cumpere.

Textul integral se găsește pe evz.play. Povestea este incredibilă și totalmente, adevărată.

Nicu și părinții. Foto: Rețete și Vedete

În loc de concluzie: Mărturii incredibile din procesul lui Nicu Ceaușescu, ”prințisorul” familiei Ceaușescu, au ieșit la suprafață la peste 20 de ani de la condamnarea și mai apoi moartea lui Nicu Ceaușescu, când unul dintre procurorii din dosar, Valer Marian, a făcut dezvăluiri uimitoare pentru România TV spunând că în dosarul lui Nicu Ceaușescu nu au existat probe împotriva lui, iar acesta a fost doar o victimă, care a trebuit să plătească vina de a fi fost fiul Ceaușeștilor (click aici).

Foto: stiridirecte