Diverse

Amplă acțiune a efectivelor MAI. 68 de percheziții și 12 acțiuni operative desfășurate în cadrul unor dosare penale

Amplă acțiune a efectivelor MAI. 68 de percheziții și 12 acțiuni operative desfășurate în cadrul unor dosare penale
Businessmagazin.ro

La începutul acestei săptămâni, polițiștii au desfășurat 12 acțiuni operative și 68 de percheziții în cadrul unor dosare penale din domeniile:

Referitor la activitățile desfășurate, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru gestionarea a 3.720 de evenimente, dintre acestea:

  • 2.306 fiind circumscrise menținerii ordinii publice,
  • 1.414 fiind circumscrise situațiilor de urgență.

Ce s-a constatat

Astfel, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate 793 de posibile infracțiuni, aproximativ 19% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, au fost dispuse măsuri preventive pentru 77 de persoane, în baza probatoriilor administrate de polițiști.

„Polițiștii și jandarmii au constatat 8.457 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 124 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 17 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 247.000 de lei”, se arată în Comunicatul MAI, publicat în data de 18 ianuarie 2023.

Și încălcările legislației nu se opresc aici

Astfel, marți, 17.01.2023, polițiștii și jandarmii:

  • au prins în flagrant 119 autori de infracțiuni, care au săvârșit 109 fapte penale.
  •  au depistat 26 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră desfășurate de polițiști, au fost retrase 269 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 478 de permise de conducere, dintre care 34 pentru consum de alcool și 10 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Tot în această săptămână, au fost desfășurate și acțiuni de salvare

Ca urmare a intervențiilor în situații de risc, pompierii militari au salvat 13 persoane. Totodată, polițiștii au salvat o persoană rătăcită în medii ostile vieții.

De asemenea, „personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență”, potrivit comunicatului de presă al MAI, publicat pe mai.gov.ro.