Info Actual

Info Actual > Politică > Anunț surpriză făcut de Donald Trump: “Da, vreau să iau”
Politică

Anunț surpriză făcut de Donald Trump: “Da, vreau să iau”

Anunț surpriză al președintelui american, Donald Trump, care a spus aseară că urmează un tratament cu hidroxiclorochină, fără să aibă alte simptome de boală, după ce câțiva oameni în preajma să au fost contaminați.

Președintele a spus că l-a întrebat pe medicul Casei Albe în legătură cu medicamentul antimalarie, pe care l-a recomandat mult timp ca potenţial tratament pentru COVID-19, în ciuda experţilor medicali care au cerut precauţie în administrarea medicamentului întrucât el poate cauza efecte secundare serioase la unii pacienți.

Donald Trump: L-am întrebat ce crede, mi-a răspuns: “Dacă vreţi să luaţi”, “Da, vreau să iau” – i-am răspuns. O mulțime de oameni iau hidroxiclorochină, o mulțime de personal medical din prima linie ia medicamentul. Este o foarte bună șansă ca el să aibă un impact, în special în faza timpurie.

Compania Biotehnologica Modernă, cu sediul în Massachusetts, anunțase că primul vaccin anticoronavirus testat pe oameni pare să fie sigur și să fie capabil să stimuleze un răspuns imunitar la virus. Oficialii de la Modern au arătat că cea de-a doua fază a testelor clinice va începe în scurt timp, iar cea de a treia și ultima va începe în iulie și va implica mii de voluntari sănătoși. Aceiași oficiali au spus că un vaccin ar putea fi disponibil la începutul anului viitor, potrivit RRA.