Actual

Atenție la deepfake! Un alt ministru a căzut victimă

Sorin Grindeanu deepfake
sursa foto: arhiva companiei

După ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dezvăluit că a căzut victimă a unei campanii de deepfake plătite pe Facebook. A făcut o sesizare, afirmând că există indivizi care îi utilizează imaginea pentru a promova o vânzare fictivă de acțiuni la Enel.

Sorin Grindeanu, a comunicat că a depus sesizare la instituțiile competente pentru a identifica și sancționa, conform legislației în vigoare, persoanele care utilizează imaginea sa în mod necorespunzător în scopul promovării unei vânzări fictive de acțiuni la o companie.

„Am sesizat astăzi instituţiile abilitate pentru a fi identificate, şi pedepsite conform legii, persoanele care îmi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acţiuni la o companie. Aceste informaţii false reprezintă o grosolană tentativă de manipulare! Nu am făcut şi nu voi face reclamă pentru nicio companie şi nu accept ca imaginea mea să fie folosită în astfel de acţiuni”, scris Grindeanu pe Facebook, potrivit Observator.