Actual Diverse

Azi este cea mai tristă zi din an, așa-numita Blue Monday. Specialiștii vin cu o soluție

Azi este cea mai tristă zi din an, așa-numita Blue Monday. Specialiștii vin cu o soluție
Shutterstock.com

Așa cum avem Black Friday, iată că avem și Blue Monday. Dacă vinerea este ziua când ne bucurăm de reduceri consistente, ziua de luni este undeva la polul opus. Iar azi, după calculele specialiștilor, este cea mai trsită zi din an, denumită generic Blue Monday. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Azi este cea mai tristă zi din an, așa-numita Blue Monday. Specialiștii vin cu o soluție

La orice problemă există și o soluție, spunea celebrul Albert Einstein. Iată că și în acest caz, al zilei nominalizată a fi cea mai tristă zi din an, specialiștii au venit cu o soluție.

Se presupune că astăzi este cea mai tristă zi din an, așa-numita Blue Monday, o perioadă în care nivelul de serotonină al oamenilor este la cel mai scăzut.

Dar în acest an, ziua de luni, 16 ianuarie 2023, este ajutată de specialiștii de la Saatchi și cei ai furnizorului de vitamine Solgar, care și-au unit forțele, pentru a combate efectele Blue Monday, prin instalarea de panouri electronice luminoase în Marea Britanie.

Panourile sunt instalate în Birmingham, Manchester și Londra. Ele arată ca niște lămpi uriașe pentru depresie sezonieră care ajută la creșterea stării de spirit a celor care sunt expuși la lumina lor.

Potrivit Evening Standard, panourile își vor emite razele între orele 16 și 20, iar pe ele va fi afișat un mesaj prin care oamenii sunt invitați să rămână și să se bucure de lumină.

Aceste ecrane sunt azi expuse la Westfield, Deansgate și Exchange Square Market Street East din Londra. În Manchester, acestea se află la Piccadilly Gardens și Printworks, iar în Birmingham vor fi amplasate pe Corporation Street, High Street, Ladywell Walk, New Street și Smallbrook Queensway.

Conceptul de Blue Monday nu are o bază științifică, dar se crede că a fost imaginat ca titlu publicitar de o companie de turism în urmă cu aproximativ doi ani. Dar pentru mulți, Blue Monday este o zi reală, în condițiile în care banii sunt foarte puțini, înainte de următoarea zi de salariu, mai ales că au trecut și minunate sărbători de iarnă, Crăciunul și Anul Nou.