Actual Diverse

Ce specii noi au descoperit oamenii de știință în apele adânci ale Mărilor și Oceanelor. Trebuie să ne fie frică?

Ce specii noi au descoperit oamenii de știință în apele adânci ale Mărilor și Oceanelor. Trebuie să ne fie frică?
Infoactual

Filmări inedite evidențiază faptul că oamenii de știință au descoperit, într-adevăr, noi specii care nu au mai fost văzute până acum, după ce au cercetat cele mai adânci părți ale Mărilor și Oceanelor de pe Pământ. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Oamenii de știință au descoperit noi specii în apele adânci ale Mărilor și Oceanelor

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Musuem Victoria au dezvăluit miercuri, 16 noiembrie 2022, noile creaturi neobișnuite și uneori înfricoșătoare, care au fost decoperite în largul și adâncurile Mărilor și Oceanelor lumii.

Imaginile sunt incredibile, dar adevărate.

Oamenii de știință au pornit călătoria de pe coasta de nord-vest a Australiei și au vizitat Parcul marin al Insulelor Cocos (Keeling), unde au cartografiat părți ale oceanului, care nu au mai fost vizitate până acum.

Potrivit Parks Australia, Parcul marin al Insulelor Cocos (Keeling) se întinde pe o suprafață de 467.054 de kilometri pătrați și se întinde de la cea mai mare parte a țărmului insulelor până la limita zonei economice exclusive a Australiei (AEEZ), la aproximativ 200 de mile marine de țărm.

Apele marine din largul parcului marin (de la aproximativ 3 mile marine de la țărm până la limita AEEZ) reprezintă o zonă verde (zona parcului național) în care activitățile extractive, cum ar fi pescuitul și mineritul, nu sunt permise.

Există, de asemenea, două mici zone verzi costiere, în zona cunoscută sub numele de Rip de la Direction Island și la Trannies Beach, în apropiere de vârful nordic al West Island.

După ce s-au întors la bază, din expedițiile lor pe ape, oamenii de știință au putut dezvălui numeroasele specii noi care includ anghile, crustacee, anemone și pești cu fălci uriașe pline de dinți ascuțiți ca briciul.

Un peşte monstru, cu dinţi ascuţiţi ca sticla, având formă de minge de fotbal, a fost găsit anul trecut pe o plajă din California. Parcul a publicat imagini cu peştele pe reţelele de socializare şi a fost identificat ca fiind cel mai probabil Football Fish din Pacific.

„Să vezi un astfel de peşte intact este foarte rar şi nu se ştie cum şi de ce a ajuns pe ţărm”, este un mesaj postat pe Facebook. Imagini aici.