Info Actual

Info Actual > Politică > Ce vor face parlamentarii săptămâna viitoare
Politică

Ce vor face parlamentarii săptămâna viitoare

Ce vor face parlamentarii săptămâna viitoare. Parlamentul are pe agenda de săptămâna viitoare audieri ale miniștrilor de Externe și Muncii, pe tema muncitorilor români plecați la muncă în străinătate, precum și dezbaterea unei moțiuni simple la adresa ministrului de Finanțe.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este așteptat luni, în Parlament, la solicitarea grupului parlamentar al USR pentru a participa la dezbatere parlamentară cu tema ‘Criza de sănătate publică declanșată de epidemia cu noul coronavirus’. În aceeași ședință de plen va fi citită moțiunea simplă intitulată “Virusul Cîţu a infectat economia națională’,  inițiată de grupul PSD618. Moțiunea simplă va fi votată miercuri, iar ministrului Florin Cîțu i se cere demisia pentru că, spun inițiatorii, nu a luat măsuri eficiente în sprijinul economiei și cetățenilor.

Ștefan Radu Oprea, senator PSD: ”Este un şir de bâlbe, de amânări, de rectificări de acte normative, care arată o guvernare haotică și la care domnul Vasile Florin Cîțu a contribuit din plin. Demisia lui este justificată de toate cifrele negative și de faptul că nu a fost în stare să finanțeze sectorul privat din România.”

Luni, la Senat, la comisiile de specialitate sunt programate audierile miniștrilor de Externe și Muncii. Bogdan Aurescu și Violeta Alexandru vor da explicații privind măsurile luate de autorități în sprijinul muncitorilor români plecați la muncă în străinătate în această perioadă.

Vicepreședintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu, spune că reprezentanții PNL susține aceste audieri și așteaptă informații necesare cetățenilor.

Alina Gorghiu: ”Le-am recomandat şi în Biroul Permanent al Senatului celor de la PSD să încerce să nu transforme aceste audieri ale celor doi miniştri într-un joc exclusiv politic, pentru că toţi avem interesul să ne canalizăm resursele pentru a completa eforturile autorităţilor în lămurirea acetui subiect.”

Şi tot la începutul săptămânii, Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI așteaptă un puncte de vedere de la conducerea acestui serviciu, privind declarațiile președintelui legate de ținutul secuiesc