Actual Diverse

Decizie șoc a instanței de la Sofia: Bulgaria este bună de plată după decizia lui Kovesi de a-l aresta pe fostul premier bulgar

Decizie șoc a instanței de la Sofia: Bulgaria este bună de plată după decizia lui Kovesi de a-l aresta pe fostul premier bulgar

Acuzatul a ieșit cu basma curată. Decizia lui Kovesi de a dispune arestarea fostului premier bulgar s-a dovedit a fi una greșită.

Decizie șoc a instanței de la Sofia: Bulgaria este bună de plată după decizia lui Kovesi de a-l aresta pe fostul premier bulgar

Ordinul de arestare a liderului GERB, Boiko Borisov, fost premier bulgar, a fost declarat ilegal definitiv de către instanţă, potrivit unei decizii a Tribunalului Administrativ al oraşului Sofia.

Potrivit completului de judecată, măsura administrativă coercitivă aplicată de reţinere pentru 24 de ore „este neîntemeiată de fapt şi neconformă cu scopul legii”.

În motivarea instanței se arată:Ordinul de arestare nu precizează „faptele săvârşite, care au justificat necesitatea aplicării măsurii administrative coercitive”.

Prin decizia instanței, acum, Direcţia de Poliţie a Capitalei din Ministerul bulgar de Interne al Bulgariei trebuie să plătească fostului premier bulgar cheltuieli de judecată în valoare de 480 de leva (circa 240 de euro), potrivit flux24.r0.

Cum au decurs faptele

Pe 17 martie, Boiko Borisov, fostul ministru al finanţelor, Vladislav Goranov, şi consilierul de presă al GERB, Sevdelina Arnaudova, au fost reţinuţi şi eliberaţi a doua zi, fără a fi acuzaţi. Cei trei au fost reţinuţi, după ce afaceristul bulgar Vasil Bojkov, care a fugit în Dubai, a susţinut că a fost victima unui şantaj.

Fostul prim-ministru de la Sofia Boiko Borisov a fost reținut si arestat în martie sub acuzația de abuz de fonduri europene.

Arestările au avut loc în cadrul unei acțiuni a poliției în legătură cu investigațiile Procuraturii Europene condusă de Laura Codruța Kovesi după cum a anunțat Ministerul de Interne de la Sofia.

Cum a fost arestat fostul oficial bulgar

Fostul premier bulgar Boiko Borisov, arestat în luna martie a.c., sub acuzația de estorcare, dar și de folosirea abuzivă a fonsurilor europene, a fost eliberat după doar o noapte precută în arest. Imediat după acest eveniment, el a făcut și primele declarații cu privire la modul în care a fost reținut.

A fost brutal şi răutăcios, ne-am întors la comunism. Au intrat în casa mea în timp ce luam cina. Nu au găsit nimic şi când am crezut că pleacă, mi-au spus, stânjeniţi: Trebuie să vă arestăm”, a declarat Boiko Borisov, potrivit AFP.  Politcianul în vârstă de 62 de ani a mai spus că nu a fost pus sub acuzare.

Materialul privind arestarea fostului oficial de la Sofia pe larg click aici.

Foto: evz