Actual International

Disperat să scape de război, un ucrainean s-a îmbrăcat în femeie, pentru a trece granița

Disperat să scape de război, un ucrainean s-a îmbrăcat în femeie, pentru a trece granița

A vrut să fie de ”nerecunoscut”, numai că nu i-a reușit. Undeva a avut o scăpare, pe care nici el, în toată inventivitatea lui, nu a luat-o în seamă. Aceasta este, pe scurt, pățania unul ucrainean care în disperarea de a scăpa de o luptă nedorită, s-a îmbrăcat în femeie, cu scopul bine determinat de a trece granița.

Disperat să scape de război, un ucrainean s-a îmbrăcat în femeie, pentru a trece granița

Polițiștii de frontieră ucraineni au făcut o descoperire neobișnuită la un punct de trecere către Moldova, la mijlocul lunii aprilie. Aceştia au depistat, după cum ei înșiși povestesc pe pagina lor de Twitter, un bărbat îmbrăcat în haine de femeie care încerca să iasă din țară.

Serviciului de Grăniceri a identificat acest călător ca fiind cetățean al Ucrainei, în vârstă de 26 de ani, care avea în buzunar și certificatul de recrutare provizoriu.

Perucă, beretă, fustă, pantofi cu toc, machiaj adecvat, cam tot ce îi trebuie unei femei, numai că înălțimea și mersul legănat l-a dat imediat de gol. Într-un videoclip al incidentului se vede o persoană înaltă, care poartă ”beretă de piele cu model de leopard”.  Aceasta a ieșit tacticos din mașină și a urmat interogarea de către polițiștii de frontieră, chiar pe marginea drumului. Oameni legii au aruncat o privire și în portbagajul mașinii, unde au văzut valize și multe bagaje, ceea ce indicau pentru călătorul ingenios o călătorie lungă, conform Daily Mail.

Conform legii marțiale impuse în Ucraina încă de la începutul războiului, bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani le este interzis să părăsească Ucraina și să așteapte să se înroleze în armata ucraineană pentru a lupta împotriva rușilor. Există totuşi excepții de la recrutare dacă o persoană nu este eligibilă din motive medicale, dacă persoana are grijă de trei copii sau mai mulți, crește singur un copil sau crește un copil cu dizabilități.