Diverse

Elena Udrea și-a văzut visul cu ochii. De acum poate sta liniștită, iar fetița ei va fi extrem de fericită

Elena Udrea și-a văzut visul cu ochii. De acum poate sta liniștită, iar fetița ei va fi extrem de fericită

În vara anului trecut, Elena Udrea s-a plâns că nu i se mai permite să-și strângă fetița în brațe când vine în vizită și a promis că va face orice îi stă în putință să rezolve problema.

Fostul ministru al Turismului a reclamat faptul că femeile din penitenciar sunt obligate să-și vadă copiii printr-un “dispozitiv de protecție”, iar asta este ”o prevedere legală absurdă”. Avocatul Poporului s-a autosesizat și a făcut o derogare pentru ca mamele să-și poată strânge copiii la piept.

Visul i s-a împlinit fostului ministru al Turismului. Potrivit unei decizii a Judecătoriei Ploiești dată în decembrie, vizitele pe care le va primi se vor desfășura fără un geam despărțitor.

Premieră în închisoare

Decizia judecătorilor i-a dat peste cap pe mai marii Penitenciarului Târgșor, care au considerat că nu e posibil ca un deținut care are de executat o pedeapsă de șase ani să beneficieze de regim semideschis și au contestat hotărârea.

Potrivit legii în vigoare, toți cei care au condamnări între 3 și 13 ani, trebuie să stea în regim închis. Însă tot legea prevede și faptul că regimul semideschis se va aplica și deținuților care au de executat o pedeapsă mai mare de trei ani, dacă nu au comis infracțiuni grave și au avut un comportament exemplar anterior stabilirii regimului de detenție.

Amintiți-vă că, recent, un deținut de la Jilava, condamnat pentru tâlhărie la 4 ani și 3 luni, a primit acordul conducerii penitenciarului pentru regim semideschis și într-o zi a evadat.

Judecătorul de supraveghere a ajutat-o pe Elena Udrea

Doar că judecătorul de supraveghere a decis că Elena Udrea ”nu a fost condamnată pentru fapte cu violență, ori îndreptate împotriva vieții”, se arată în dosarul Elenei Udrea, potrivit Fanatik. În consecință, a schimbat regimul de detenție și astfel a evitat ”consecințele ireparabile privind relația cu fetița de 3 ani”.

Și procurorul de caz a empatizat cu dorința fostului ministru al Turismului de a-și strânge copilul în brațe, așa că a respins contestația formulată de conducerea penitenciarului și a susținut ca Elena Udrea să-și execute pedeapsa, dar ”calificând interesul major al minorului ca o situație excepțională”. O premieră la Târgșor, bifată de Udrea.