Lifestyle

Elevii nevaccinați vor fi exmatriculați. Ei nu vor mai putea participa nici la cursuri online. Cine a luat o astfel de decizie

Elevii nevaccinați vor fi exmatriculați. Ei nu vor mai putea participa nici la cursuri online. Cine a luat o astfel de decizie

Frica de virus este mai presus de orice, chiar și de omenie. Ne-o demonstrează decizia radicală a unui stat american care a anunțat, înainte de începerea școlii, că elevii nevaccinați nu vor mai putea participa nici măcar la cursurile online. Iată cine a luat asemenea decizie și mai ales, unde.

Elevii nevaccinați vor fi exmatriculați. Ei nu vor mai putea participa nici la cursuri online. Cine a luat o astfel de decizie

Elevii nevaccinați vor fi exmatriculați: ”Nu există opțiuni de învățare la distanță pentru copiii nevaccinați, spune primarul din Washington DC. Dacă acești copii nu se vaccinează, ei vor fi pur și simplu exmatriculați”, spune tranșant și categoric edilul marelui oraș american.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a confirmat pentru media că primăria pe care o conduce nu va permite învățarea la distanță pentru elevii nevaccinați, care vor fi excluși din școlile lor când va începe noul an școlar, respectiv săptămâna viitoare.

Dacă elevul nu se conformează într-o perioadă de 20 de zile de școală, școala trebuie să-l expulzeze până la obținerea certificatului de imunizare de către școală”, anunță Oficiul Superintendentului de Stat pentru Educație.

Cea mai recentă politică de participare la școală a orașului atestă faptul că școlarii cu vârsta de 12 ani și peste trebuie să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19 în primele 20 de zile ale noului an școlar, pentru a continua să participe. Legea se aplică tuturor școlilor publice, private și independente.

Începând cu anul școlar 2022-23, vaccinul COVID-19 este necesar pentru înscrierea și participarea la școală în Districtul Columbia (Washington DC) pentru toți elevii care au o vârstă pentru care există o vaccinare COVID-19, pe deplin aprobată de US Food and Drug Administration (FDA).

”Toți rezidenții DC în vârstă de 6 luni și mai mult sunt eligibili pentru a primi vaccinul COVID-19”, se arată pe site-ul osse.dc.gov.

Din data de 8 iulie 2022, există un vaccin împotriva COVID-19 pe deplin aprobat pentrupersoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Față de cerința de vaccinare, comunicatul public, care apare pe site-ul inspectoratelor școlare, precizează că „toți elevii și personalul vor trebui să furnizeze dovada unui rezultat negativ al testului COVID-19 înainte de începerea anului școlar 2022-2023”.

Foto: arhiva