Social

Impozit de 70%! Ce venituri sunt afectate

Taxe și impozite, sursa foto bizlaw
sursa foto arhiva companiei

Modificările recente în legislația fiscală pentru anul 2024 reprezintă un aspect deosebit de important ce nu poate fi ignorat. Aceste ajustări aduc cu sine o creștere semnificativă a unui anumit tip de impozit, mai precis impozitul aplicat asupra veniturilor provenite din surse neidentificate.

Conform noilor prevederi adoptate, această taxă către stat va suferi o majorare de peste patru ori față de nivelul anterior.

Intrarea în vigoare a acestei majorări este programată pentru luna iulie. Legea recent adoptată, care cuprinde modificările fiscale, conține o prevedere crucială care reglementează această schimbare semnificativă în cadrul sistemului fiscal.

„Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate” se arată proiectul de lege, conform Adevărul.