Info Actual

Info Actual > Diverse > Intervenția premierului Japoniei privind Jocurile Olimpice
Diverse

Intervenția premierului Japoniei privind Jocurile Olimpice

Intervenția premierului Japoniei privind Jocurile Olimpice ca urmare a părerilor contradictorii formulate de mai mulți lideri de opinie din lumea sportului sau politică.

Intr-o intervenție publică, Shinzo Abe, premierul Japoniei, susține că Jocurile Olimpice se vor desfășura conform planului inițial, în iulie 2020.

Japonezii sunt optimiști în ceea ce privește organizarea celei mai importante competiții sportive din lume. În așteptarea torței olimpice, premierul Shinzo Abe a încercat să organizeze valul de scepticism: „Vom opri răspândirea coronavirusului și vom organiza Olimpiada fără nicio problemă”.

Donald Trump  a cerut anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Recent, Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a fost primul conducător de stat care a sugerat anularea JO de la Tokyo. Dorința lui Trump a fost întărită și de afirmația lui Haruyuki Takahashi, membru al Comitetului de Organizare de la Tokyo, care a punctat că „suspendarea evenimentului ar fi o măsură realistă”.

CIO nu a luat o decizie privind anularea Jocurilor Olimpice

Posibilitatea ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie anulate a apărut după ce mai multe evenimente sportive, printre care meciurile de fotbal şi ritualurile de deschidere a turneului de sumo din luna martie, sunt vizate de amânări sau anulări. Totuși, organizatorii fac tot posibilul pentru a oferi asigurări că nu vor exista opreliști în demersal lor.

Membrul Comitetului Internațional Olimpic, Dick Pound, a declarat dec curand că doar într-o situație extremă se va lua în calcul anularea evenimentului: “Doar dacă cel mai rău caz se confirmă, iar virusul devine o pandemie sau starea de sănătate a lumii este la limită, atunci putem să ne gândum la anularea Jocurilor Olimpice”, conform eurosport.