Diverse

Întrega lume reacționează la moartea Reginei. Mesajele de la cele mai mari personalități sunt tulburătoare

Întrega lume reacționează la moartea Reginei. Mesajele de la cele mai mari personalități sunt tulburătoare

Regina Elisabeta s-a stins, lăsând în urmă o lume întreagă îndurerată. La scurt timp de la aflarea tristei vești, oficialii României au trimis mesaje de condoleanțe. Moartea Suveranei a pus capăt celei mai lungi domnii din istoria Marii Britanii.

Anunțul privind decesul Reginei a fost postat și pe poarta Palatului Buckingham, un gest prin care poporul este anunțat că „London Bridge is down”. După ce au aflat că regina lor a plecat la cele veșnice, britanicii s-au strâns cu mic, cu mare, la poarta Palatului Buckingham și au cântat „Dumnezeu să o salveze pe regină”. Au început să curgă și mesajele de condoleanțe, venite de la personalități din întreaga lume.

„Plângem profund trecerea în neființă a unui Suveran prețuit și a unei Mame mult iubite”

Fără îndoială că cel mai tulburător mesaj a fost cel al prințului Charles, care a spus că trecerea în neființă a mamei sale este un moment de mare tristețe. „Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în neființă a unui Suveran prețuit și a unei Mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi profund simțită prin țară, Tărâmuri și Commonwealth și de către nenumărații oameni din jurul lumii. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectului și a afecțiunii profunde în care Regina a fost atât de mult prețuită”, a declarat Regele Charles.

„O prezență stabilizatoare și o sursă de confort și mândrie pentru generație de britanici”

Și gândurile președintelui SUA, Joe Biden și ale soției sale s-au îndreptat către familia Suveranei. „Ne-a fermecat cu spiritul ei, ne-a emoţionat cu bunătatea ei şi ne-a împărtăşit cu generozitate înţelepciunea ei. Într-o lume în continuă schimbare, ea a fost o prezenţă stabilizatoare şi o sursă de confort şi mândrie pentru generaţii de britanici, inclusiv pentru mulţi dintre cei care nu şi-au cunoscut ţara fără ea. Elisabeta a II-a a fost o femeie de stat de o demnitate şi o constanţă de neegalat, care a aprofundat alianţa fundamentală dintre Regatul Unit şi Statele Unite. Ea a contribuit la a face relaţia noastră specială”, a spus președintele Joe Biden.

„Regina Elisabeta a fost un model! 96 de ani de viață și 70 de ani în slujba unei națiuni”

Singurul ministru femeie din Guvernul României, Gabriela Firea, a dat un mesaj de condoleanțe. „Regina Elisabeta a fost un model! 96 de ani de viață și 70 de ani în slujba unei națiuni. Cele nouă decenii, capitole întregi din istoria întregii lumi, s-au încheiat astăzi demn, așa cum a trăit toți cei 96 de ani Majestatea Sa. Un popor întreg este în suferință și o lume e în doliu. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Mesajul Casei Regale a României

Imediat după aflarea decesului și Margareta a României a transmis un mesaj de condoleanțe. “Majestatea Sa Margareta a României și Alteța Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Deîndată ce Secretariatul Regal va primi instrucțiuni de la Custodele Coroanei, vom reveni cu detalii”, scrie în comunicatul oficial.

Lumea sportului, profund îndurerată de moartea reginei

Cele mai mare echipe din lume, dar și sportivi de renume au lăsat mesaje de condoleanțe după moartea reginei Elisabeta. ”O zi teribil de tristă. Majestatea sa, Regina, a murit. O femeie cu adevărat remarcabilă, care și-a servit țara cu demnitate, loialitate și grație. Odihnește-te în pace, Majestate”,  a scris fostul mare atacant englez Gary Lineker, pe Twitter.

La rândul lor, reprezentanții clubului Newcastle au titrat:  ”Newcastle și proprietarii clubului sunt profund îndurerați de trecerea în neființă a Majestății sale, Regina Elisabeta a ll-a. Ne alăturăm tuturor și trimite condoleanțele noastre Familiei Regale”.

„Alteța sa va fi amintită pe veci pe stadionul Pride Park”

Cei de de Derby County și-au exprimat, la rândul lor regretele și au specificat că Suverana va fi pe veci amintită pe stadionul Pride Park, pe care l-a inaugurat în 1997. ”Toată lumea de la Derby este tristă să audă veștile privind decesul Majestății Sale, Regina Elisabeta a ll-a.

Alteța sa regală va fi amintită pe vecie pe stadionul Pride Park, pe care l-a inaugurat în 1997. Am fost, de asemenea, onorați să o găzduim în timpul sărbătoririi Jubileului de Aur”, au scris aceștia. ”Alături de colegii noștri britanici și de comunitatea F1, plângem moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Condoleanțele noastre se adresează familiei regale britanice în acest moment”, a fost și mesajul echipei de Formula 1, Scuderia AlphaTauri.

în ultimul rând, campioana Angliei, Manchester City au amintit de dăruirea și slujirea Suveranei: ”Manchester City dorește să transmită sincere condoleanțe Familiei Regale în urma decesului Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Dăruirea și slujirea Majestății Sale au fost exemplare și ne alăturăm țării noastre și Commonwealth-ului pentru a plânge pierderea ei”, a anunțat și campioana Angliei, Manchester City.

„Suntem recunoscători pentru contribuțiile ei în tenis”

Și reprezentanții clubului Chelsea sunt îndurerați de decesul Suveranei: ”Clubul de fotbal Chelsea este profund îndurarat la aflarea veștii morții Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Ne alăturăm celor în doliu din Marea Britanie și din întreaga lume. Dorim să transmitem condoleanțe Familiei Regale și tuturor celor afectați de această veste foarte tristă”, a transmis și Chelsea.

Nu în ultimul rând, WTA a spus că-i va fi totdeauna recunoscător Majestății Sale pentru contribuțiile în tenis: ”Suntem îndurerați să aflăm de moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Suntem recunoscători pentru contribuțiile ei în tenis, iar gândurile și condoleanțe noastre se îndreaptă către Familia Regală Britanică”.