Info Actual > Politică > Ioana Mihăilă o atacă dur pe Raluca Turcan: Vom găsi forme alternative pentru personalul medical
Politică

Ioana Mihăilă o atacă dur pe Raluca Turcan: Vom găsi forme alternative pentru personalul medical

Ioana Mihăilă o atacă dur pe Raluca Turcan: Vom găsi forme alternative pentru personalul medical

Ioana Mihăilă o atacă dur pe Raluca Turcan, ministrul Muncii! După aprobarea legii care interzice și medicilor cumularea pensiei cu salariul, ministrul Sănătății a reacționat!

Ioana Mihăilă o atacă dur pe Raluca Turcan

Ioana Mihăilă a mărturisit că nu ar vrea ca medicii și asistentele medicale să nu mai poată cumula pensia cu salariul.

„În primul rând, este un proiect de lege pe care Guvernul l-a trimis spre Parlament, iar noi l-am trimis cu observații, tocmai spunând că poate nu e oportun, cel puțin în această perioadă, să existe interzicerea acestui cumul de pensie cu salariul.

Impactul, în oricare dintre direcții am merge, probabil că va fi unul limitat. Noi am făcut o analiză și sunt aproximativ 900 de persoane, cadre medicale, din care puțin peste 400 de medici care se află în această situație acum.

Din discuțiile pe care le-am avut cu doamna ministru al Muncii, dacă legea trece în această formă, vom găsi forme alternative pentru personalul medical, astfel încât acești medici care depășesc vârsta de pensionare să poată să lucreze în continuare și să primească pensia. Nu o excepție, dar niște forme convenabile”, a spus Ioana Mihăilă.

Daniel Coriu a spus că sisitemul nostru de sănătate ar putea intra în colaps

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor a spus că a încercat să discute cu premierul României, Florin Cîțu, dar și cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, de mai mult ori, și să le spună că dacă se va implementa această excepție de le cumulul pensiei cu salariul, sisitemul nostru de sănătate ar putea intra în colaps.

„Colegiul Medicilor din România nu este de acord cu aplicarea neselectivă a acestei legi în Sănătate. Constatăm cu regret că politicienii noștri nu ne ascultă”, a declarat pentru Antena 3 Daniel Coriu.

Florin Cîțu a anunțat adoptarea proiectului de lege

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că a fost adoptat proiectul de lege care prevede creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani și interzice cumulul pensiei cu salariul la stat a fost adoptat, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

„În ședința de guvern de astăzi (miercuri – n.r.), am adoptat proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare”, a spus şeful Guvernului, care a respins criticile Consiliului Legislativ, potrivit Antena 3.