Info Actual

Info Actual > Politică > Italia a stabilit planul de redresare, sunt vizați și românii
Politică

Italia a stabilit planul de redresare, sunt vizați și românii

Italia a stabilit planul de redresare, sunt vizați și românii. Italia a prezentat un decret care va deveni lege, după ce va fi aprobat de Parlament. Documentul cuprinde planul de redresare  cu măsuri de susținere a economiei afectată de pandemia de COVID-19.

Decretul de sprijin economic prezentat aseară de premierul Giuseppe Conte și care ulterior va fi dezbătut în parlament conține peste 250 de articole și are o valoare de 55 de miliarde de euro, bani care vor ajunge la întreprinderi, societăți, în sistemul medical, în învățământ, agricultură și la simpli cetățeni.

Giuseppe Conte: ”Există o comunitate de persoane în mare suferință. Acesta este un plan de măsuri care poate să combată criza. Strigătul vostru de alarmă nu ne-a scăpat. 3,25 de miliarde de euro pentru sănătate, 1,450 de miliarde pentru doi ani vor fi destinați școlii, pentru a pregăti o revenire a elevilor în septembrie în siguranță, 600 de euro urgent, după care 1.000 de euro pentru toți cei care lucrează pe cont propriu în orice fel de sector, iar hotelierii și responsabilii de stațiuni balneare, baruri și restaurante sunt scutiți de anumite impozite.

Este confirmată și taxa credit pentru vacanțele celor cu un venit mai mic de 40 de mii de euro pe an, care pot beneficia de un sprijin de 500 de euro pentru o vacanță petrecută oriunde pe teritoriul italian până la sfârșitul anului.

În condițiile în care Italia se confruntă cu lipsa forței de muncă în agricultură, aceasta și din cauza celor peste 110 mii de români care în acest an nu au reușit să mai ajungă în Peninsulă, pentru 6 luni toți lucrătorii străini sezonieri vor avea contracte de muncă și permise de ședere legale. Măsura se referă și la menajerele și îngrijitoarele de bătrâni.”

Italia a ajuns la peste 222 de mii de cazuri coronavirus, cu peste 31 de mii de morți și aproape 113 mii de persoane vindecate.