Actual International

Jumătate de milion de britanici s-au înscris la servicii medicale private. Dificultățile sistemului de stat continuă

Jumătate de milion de britanici s-au înscris la servicii medicale private. Dificultățile sistemului de stat continuă
Shutterstock

Asigurătorii privați de sănătate au semnat aproape o jumătate de milion de clienți în 2022, în timp ce dificultățile sistemului medical de stat NHS persistă în Marea Britanie.

Jumătate de milion de britanici s-au înscris la servicii medicale private, în timp ce dificultățile sistemului medical de stat continuă

Potrivit Telegraph de luni, 9 ianuarie 2023, cele mai mari trei mari companii din Marea Britanie, BUPA, Aviva și Vitality, toate au beneficiat de acest lucru. Cele trei au preluat aproximativ 480.000 de pacienți noi.

Reprezentanți din rețeaua privată de informare în domeniul sănătății, care urmărește performanța, ai declarat:

„Incertitudinea cu privire la momentul în care vor avea loc procedurile pare să influențeze cu siguranță decizia oamenilor de a planifica îngrijirea privată.”

Veștile triste despre operațiile întârziate, blocarea paturilor și departamentele de accidente și urgențe supraaglomerate au contribuit la orientarea către serviciile medicale private. Deși mulți obțin o asigurare privată de sănătate ca parte a pachetului lor de muncă, se spune că un număr covârșitor de persoane au luat această decizie pe cont propriu.

Managerii Aviva au declarat că au adăugat încă 1.000.000 de clienți în timpul anului, ajungând la 1,1 milioane, iar un purtător de cuvânt a declarat:

„Am observat că multe persoane au luat în considerare pentru prima dată o asigurare privată de sănătate, inclusiv un interes semnificativ din partea unor grupuri de vârstă mai tinere care, în mod tradițional, nu ar fi considerat asigurarea privată de sănătate ca fiind o prioritate. Observăm, de asemenea, o îmbunătățire a ratelor de retenție, deoarece persoanele și angajatorii acordă prioritate menținerii în vigoare a valoroasei lor asigurări de sănătate.”

Șefii de la Bupa au spus la rândul lor că au adăugat un număr similar de clienți, ridicând baza de pacienți la 2,4 milioane.

Iar comunicatorii Vitality au menționat că au avut cea mai bună performanță, adăugând 180.000 de clienți noi, ceea ce a dus numărul de clienți la puțin sub 1 milion. Un purtător de cuvânt a declarat că cererea a crescut cu peste 20 de procente și că: „Am continuat să observăm o cerere puternică de asigurări de sănătate.”