Diverse International

La 95 de ani, o mare vedetă vrea să devină senatoare. Ce a determinat-o să intre în politică la această vârstă

La 95 de ani, o mare vedetă vrea să devină senatoare. Ce a determinat-o să intre în politică la această vârstă

La vârsta de 95 de ani, o cunoscută actriță vrea să devină senatoare: ”M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă”

Ce vedetă din lumea filmului, vrea să intre în politică la vârsta de 95 de ani

Este vorba de actrița Gina Lollobrigida, una dintre legendele filmului Italian, care s-a născut în data de 04.07.1927,  în Italia, la Subiaco.  Actrița Gina Lollobrigida a fost „cea mai frumoasă femeie din lume” în anii ’50.

FOTO evz.ro

Gina s-a retras din actorie în anul 1997, după 50 de ani în industria cinematografică. În iunie 1999, Gina Lollobrigida s-a orientat spre politică şi a candidat, fără succes, pentru unul dintre cele 87 de locuri ale Parlamentului European din Italia, din oraşul ei natal Subiaco.

În prezent, Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, a anunțat din nou că vrea să intre în politică. Mai exact, actrița italiană vrea să candideze pentru un loc în Senatul italian la alegerile generale din 25 septembrie 2022, citează ziare.com.

Luni, 15 august 2022, într-un interviu publicat în ziarul Corriere della Sera, Gina Lollobrigida a declarat:

”M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă”.

”Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv”.

Italia va alege un nou Parlament în luna septembrie 2022, după căderea, la sfârşitul lunii iulie 2022, a Guvernului de Uniune Naţională, condus de Mario Draghi.

Potrivit declarației sale, Gina Lollobrigida a vorbit cu avocatul ei înainte de a lua decizia. Astfel, actrița vrea să participe la alegeri pe o listă de candidaţi care include Partidul Comunist.

După cum menționam anterior, Gina Lollobrigida a încercat să-şi lanseze o carieră în politică încă din 1999, când a candidat pentru Parlamentul European, dar nu a obţinut numărul de voturi necesare.

În acest context, actrița Lollobrigida a spus: ”A fost o experienţă. În viaţă poţi pierde şi poţi câştiga”.

Cariera și viața, pe scurt, a actriței Gina Lollobrigida

Cariera cinematografică a Ginei a atins apogeul în anii 1950, cu cele mai faimoase filme ale ei, între care ”Beat the Devil” (1952) şi ”The Hunchback of Notre Dame” (1956).

Mai multe informații referitoare la cariera și viața personală a actriței puteți afla accesând linkul infoactual.ro

La momentul actual, Lollobrigida are un tutore, care i-a fost atribuit de o instanţă după o dispută în familie de ani de zile şi, prin urmare, nu are voie să ia singură decizii cu privire la bunurile ei.