Info Actual > Social > Marea Britanie. Vaccinare anti-COVID-19 pentru minorii  între 12 şi 17 ani
Social

Marea Britanie. Vaccinare anti-COVID-19 pentru minorii  între 12 şi 17 ani

Marea Britanie. Vaccinare anti-COVID-19 pentru minorii  între 12 şi 17 ani

Agenţia de Reglementare pentru Medicamente şi Produse de Îngrijire a Sănătăţii (MHRA) din Marea Britanie a comunicat marţi că a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la compania Moderna pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, informează The Guardian.

Agenţia britanică a dat deja undă verde inoculării minorilor cu vaccinul de la Pfizer, deşi până acum guvernul britanic nu a început să administreze vaccinul celor cu vârsta sub 16 ani.

Acordând aprobarea pentru utilizare în Anglia, Scoția și Țara Galilor, MHRA a arătat că vaccinul, cunoscut și sub numele de vaccin Spikevax, este „sigur și eficient la această grupă de vârstă”. Moderna este deja autorizată pentru utilizare la copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani în Irlanda de Nord.

Șansa pentru tineri de a se imuniza înainte de începerea școlii

Decizia din această săptămână de a oferi tinerilor de 16 și 17 ani din Anglia șansa de a se programa pentru prima doză înainte de 23 august a fost luată astfel încât să aibă două săptămâni pentru a se imuniza înainte de a se întoarce la școală în septembrie, potrivit secretarului de sănătate, Sajid Javid.

Invitațiile pentru vaccinare se referă și la Țara Galilor, în timp ce adolescenții mai în vârstă din Irlanda de Nord pot folosi centrele de acces. Cei din Scoția se pot înregistra pentru vaccinare online.

În Marea Britanie, adolescenţii cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani vor putea începe să se vaccineze din 23 august, înainte de începerea noului an şcolar.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a salutat avizul acordat de agenţie vaccinului de la Moderna şi a precizat că de-acum încolo se va ghida după recomandările grupului de experţi care consiliază guvernul pentru a decide dacă vor fi vaccinaţi copiii începând cu 12 ani.

Comitetul Comun de Vaccinarea şi Imunizare (JCVI), care emite recomandări executivului, a susţinut până acum că sunt necesare mai multe date pentru a lua o decizie în acest sens.

Marea Britanie a raportat în ultimul timp o medie de 30.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în timp ce în întreaga ţară sunt spitalizate 5.894 de persoane, dintre care 882 sunt conectate la ventilatoare.