Actual Politică

Mica remaniere de la Ministerul Muncii şi Ministerul Turismului. Pe cine a schimbat premierul Ciucă și ce numire a făcut la MAE

Mica remaniere de la Ministerul Muncii şi Ministerul Turismului. Pe cine a schimbat premierul Ciucă și ce numire a făcut la MAE

Până la marea remaniere a sosit mica remaniere. Prima a avut loc chiar la Ministerul Muncii, în grădina lui Marius Budăi, ministrul PSD, iar schimbările s-au făcut în rândul secretarilor de stat, liberali. Liberalul Florin Sergiu Dobrescu, fost prefect de Brăila și care în ultimele șase luni a ocupat un post de secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului l-a înlocuit pe Cătălin Boboc, secretar de stat la Ministerul Muncii. În locul lui Dobrescu a fost adus șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Cătălin Canciu.

Mica remaniere de la Ministerul Muncii şi Ministerul Turismului. Pe cine a schimbat premierul Ciucă și ce numire a făcut la MAE

Liberalul Florin Sergiu Dobrescu, fost prefect de Brăila și care în ultimele șase luni a ocupat un post de secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, a fost mutat, conform unei decizii apărute vineri în Monitorul Oficial, în funcția de secretar de stat la la Ministerul Muncii și Solidaritații Sociale. Dobrescu (51 de ani) este un fost polițist de carieră, ieșit la pensie în 2020.

O decizie privind eliberarea lui Florin-Sergiu Dobrescu din funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și o alta privind numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii și Solidaritații Sociale, ambele semnate de premierul Nicolae Ciucă, au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

De la Ministerul Muncii pleacă liberalul Cătălin Boboc, și el fost prefect PNL la Brăila.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cătălin Boboc se eliberează din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, se arată într-o altă decizie din Monitorul Oficial.

Iar în locul lui Dobrescu la MAT, un alt PNL-ist brăilean, Cătălin Canciu – până în prezent șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

 „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cătălin Canciu se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului”.

Dobrescu a fost anul trecut prefect al județului Brăia, iar din februarie anul acesta a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, după ce Biroul Politic Județean al PNL Brăila a decis prin vot să-l susțină pentru acest post.

Potrivit Realitatea de Braila, Dobrescu a fost, din martie 2017, adjunct pe linie de investigaţii criminale al șefului Poliției Municipiului Brăila, după ce a fost și șeful Serviciului Ordine Publică al IPJ Brăila.

Fost ambassador la Paris, Luca Niculescu a fost numit secretar de stat în MAE

Conform deciziei publicată, vineri, în Monitorul Oficial, începând cu data de 1 septembrie 2022, Luca Niculescu va deţine funcția de secretar de stat pentru procesul de aderare al României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică în cadrul Ministerul Afacerilor Externe.

În iulie, Luca Niculescu a fost rechemat din postul de ambasador al României la Paris, decretul în acest sens fiind semnat de către preşedintele Klaus Iohannis.

Atunci, Luca Niculescu a transmis, pe Facebook, că ”o etapă se apropie de sfârşit, o alta se pregăteşte să înceapă. Şi va fi tot pentru România”.

La începutul anului 2016, Luca Niculescu a devenit Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franța, Principatul Monaco și Principatul Andorra. În februarie 2019, a fost ales Președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța (GAFF).