Actual International

Pentagonul a primit peste 350 de noi rapoarte privind aparițiile de OZN-uri. Formele văzute pe cer sunt impresionante

Pentagonul a primit peste 350 de noi rapoarte privind aparițiile de OZN-uri. Formele văzute pe cer sunt impresionante
Infoactual/arhiva

Noi informații privind aparițiile de OZN-uri pe cerul Americii au ajuns pe masa Pentagonului.

Pentagonul a primit peste 350 de noi rapoarte privind aparițiile de OZN-uri. Formele văzute pe cer sunt impresionante

Pentagonul a înființat anul trecut un birou pentru a documenta și analiza rapoartele OZN. Acesta este cunoscut sub numele de Biroul de rezolvare a anomaliilor din toate domeniile.

Departamentul Apărării din SUA a primit 366 de noi rapoarte despre OZN-uri sau „fenomene aeriene neidentificate” începând din martie 2021, iar aproximativ jumătate dintre acestea par a fi baloane sau drone, potrivit Biroului directorului de informații naționale (Office of the Director of National Intelligence).

Formele văzute pe cerul înstelat sunt impresionante. Aproximativ jumătate dintre fenomene păreau a fi baloane sau drone, potrivit unui raport guvernamental.

O evaluare inițială a constatat că, în 26 de cazuri, de exemplu, fenomenele au fost avioane fără pilot sau similare cu dronele și că 163 au fost baloane sau „entități asemănătoare baloanelor”, în timp ce șase rapoarte ar putea fi atribuite păsărilor, resturilor, cum ar fi pungile de plastic, sau evenimentelor meteorologice, se arată în raportul neclasificat.

Raportul a menționat, de asemenea, că o „caracterizare inițială nu înseamnă că este rezolvată pozitiv sau neidentificată”.

Aproximativ jumătate dintre noile cazuri nu au putut fi explicate și „par să fi demonstrat caracteristici de zbor sau capacități de performanță neobișnuite și necesită o analiză suplimentară”, a mai precizat raportul dat.

Foto: Infoactual/arhiva. Un OZN și avioane, semn că este loc sub soare pentru toți și pentru toate

O versiune clasificată a raportului a fost transmisă legislatorilor, așa cum a fost impus de o lege privind cheltuielile pentru apărare adoptată de ultimul Congres american.

Raportul public a precizat că mai mulți factori afectează observarea unui fenomen aerian neidentificat, sau UAP, „cum ar fi vremea, iluminarea, efectele atmosferice sau interpretarea exactă a datelor senzorilor”.

Majoritatea noilor observații au venit de la aviatori și operatori ai Marinei și Forțelor Aeriene, a precizat raportul general, adăugând că noile informați adunate și puse cap la cap ridică numărul total de cazuri de OZN-uri la 510 per total în ultimii ani.

Această creștere „se datorează parțial unei mai bune înțelegeri a posibilelor amenințări pe care le pot reprezenta UAP, fie ca pericole pentru siguranța zborului, fie ca potențiale platforme de colectare a adversarilor”, se arată în raport. Creșterea s-a datorat, de asemenea, „reducerii stigmatului din jurul raportării UAP”.

În urma cererilor Congresului, agenția de informații de top a publicat primul său raport mai amplu privind OZN-urile în 2021, care a analizat 144 de cazuri raportate. Oficialii americani nu au găsit nicio dovadă că observațiile raportate indicau semne de viață extraterestră sau noi avioane sau arme revoluționare ale unor adversari străini. Cel puțin așa s-a anunțat oficial. În subsidiar, adevărul se presupune că stă bine tăinuit.

Deși raportul nu a citat nicio dovadă că observațiile OZN ar putea fi legate de adversari străini, agențiile guvernamentale „vor continua să investigheze orice dovadă a unei posibile implicări a unui guvern străin în evenimentele UAP”, mai scrie presa externă.