International

Președintele Zelenski a hotărât să-şi vândă celebrul hanorac la Londra. Prețul obținut e fabulos

Președintele Zelenski a hotărât să-şi vândă celebrul hanorac la Londra. Prețul obținut e fabulos
Foto:  The Telegraph

În cadrul unei licitații organizate la Londra, în scopul strângerii de fonduri pentru  Ucraina, președintele Volodimir Zelenski și-a vândut celebrul hanorac pentru o sumă fabuloasă, în lire sterline.

Președintele Zelenski a hotărât să-şi vândă celebrul hanorac la Londra. Prețul obținut e fabulos

Prețul de pornire pentru hanoracul licitat a fost de 50.000 de lire sterline, însă primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, înainte de începerea licitației, a cerut să se liciteze pe scară largă, întrucât acest hanorac ar trebui să coste mult mai mult decât prețul respectiv.

Pe parcursul licitației cei doi si-au adus cuvinte de lauda reciproc, în cadrul unor discursuri. Astfel,  președintele Zelenski a adus laude Marii Britanii si lui “Brave Boris”, de care fost vizitat la Kiev anterior, iar Boris Johnson, cel care a condus licitația, l-a numit pe președintele ucrainean „unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpurilor moderne”.

Licitația pentru celebrul hanorac al lui Zelenski  s-a închis la prețul de 90.000 de lire sterline, aproape dublu față de cel de pornire, conform The Telegraph.

Zelinski, de la actor la președintele iubit de întreaga lume democrată

Volodimir Zelenski și-a câștigat faima în Ucraina jucând într-o comedie TV („Sluga poporului”) rolul unui profesor de istorie cinstit și naiv care devine în mod neașteptat președinte după ce un elev îi publică o tiradă anticorupție care se viralizează.

Cariera politică a lui  Zelenski a început aproape ca o farsă, în ajun de Anul Nou, la 31 decembrie 2018, când și-a anunțat candidatura la prezidențiale: „Dragi ucraineni, promit să candidez la președinția Ucrainei și îmi îndeplinesc imediat promisiunea: candidez la președinția Ucrainei. Hai, s-o facem împreună! La mulți ani! Vă felicit, veți avea un nou slujitor al poporului!”

Candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2019 a fost considerată inițial de unii ca fiind o glumă. Mai ale că partidul său politic se numește, precum sitcomul în care a jucat, Partidul Slujitorul Poporului.

Volodimir Zelenski a ajuns președinte acum trei ani, cu promisiunea că va pune capăt războiului cu separatiștii susținuți de Moscova. Însă situația a culminat cu o invazie rusă. Acum liderul de la Kiev capătă aură de erou. În timp ce rușii au bombardat orașele ucrainene, Zelenski nu s-a clintit, atrăgând laude pentru calmul său și pentru modul în care își conduce și își motivează concetățenii să lupte împotriva invadatorilor ruși. Fostul actor de comedie știe să exploateze fiecare secvență a acestui război și să-și comunice mesajele.