Actual International

Metoda lui Putin pentru a-i face mai viteji pe soldații de pe front. Deja Ministerul Apărării a luat măsuri

Metoda lui Putin pentru a-i face mai viteji pe soldații de pe front. Deja Ministerul Apărării a luat măsuri
daily Mail Online/Colaj

Având în vedere că moralul de pe linia frontului a scăzut și că trupele au nevoie de un impuls, Rusia trimite muzicieni, actori și chiar artiști de circ pentru a-i „înveseli” pe soldați. Nu este o glumă, reprezintă o decizie de ultimă oră a liderului de la Kremlin.

Putin a găsit soluția. Pentru a ridica moralul, trimite pe frontul ucrainean muzicieni, actori și circari

Potrivit Sky News de duminică, 18 decembrie 2022, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că va folosi „brigăzi creative” pentru a „ridica moralul trupelor”. Aceste brigăzi creative sunt formate din muzicieni, actori și artiști de circ.

Vestea despre „brigăzile creative” vine în aceeași zi în care Rusia a confirmat că ministrul apărării a vizitat linia frontului pentru a vedea cu ochii lui situația.

În condițiile în care iarna s-a instalat, iar Rusia a fost nevoită să se retragă, se spune că moralul trupelor este la pământ. Despre aceasta a scris și Infoactual într-o ediție anterioară.

Cu toate că ministerul trimite diferite grupuri pentru a înveseli trupele, acesta își exprimă îngrijorarea că efortul nu va depăși dificultățile și problemele cu care se confruntă pe linia frontului.

Într-o declarație emisă de ministerul rus se arată:

„Muzica militară și divertismentul organizat pentru trupele dislocate au o istorie îndelungată în multe armate, dar în Rusia, acestea sunt strâns legate de conceptul de educație politică ideologică din epoca sovietică.

Moralul fragil aproape sigur continuă să fie o vulnerabilitate semnificativă în mare parte din forțele rusești. Cu toate acestea, preocupările soldaților se concentrează în primul rând pe ratele foarte ridicate ale pierderilor, conducerea slabă, problemele legate de salarizare, lipsa de echipament și muniție și lipsa de claritate cu privire la obiectivele războiului.”

Ministerul este realist în evaluarea sa, scrie presa externă, deoarece trimite muzicieni, spectacole de circ și actori pentru a ridica moralul soldaților, în condițiile în care lipsa de echipament și pierderile continuă să afecteze trupele epuizate, înfometate și înfrigutate.