Social

Românii care rămân fără ajutoare! Când expiră cardurile sociale

cardurile de alimente Sursa-foto-Up-Romania
sursa foto arhiva companiei

În prezent, peste 2,5 milioane de cetățeni beneficiază de sprijin financiar din partea statului prin intermediul cardurilor sociale. Aceștia primesc o sumă de 250 de lei la fiecare două luni. Beneficiarii au posibilitatea de a utiliza cardurile sociale pentru achiziționarea diverselor produse alimentare. În plus, fondurile pot fi direcționate și către procurarea de preparate culinare gata pregătite.

O întrebare frecventă în rândul beneficiarilor este legată de soarta sumelor necheltuite rămase pe cardurile sociale. Asta mai ales în contextul apropierii ultimei tranșe alocată și a sosirii banilor pentru luna decembrie. În situația în care nu toți banii sunt utilizați, acești beneficiari ar trebui să fie conștienți că orice sumă rămasă necheltuită va fi retrasă automat în momentul expirării cardului social.

Aceste ajutoare financiare sunt acordate o dată la două luni. Banii sunt destinați persoanelor cu venituri reduse, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Este important ca acești beneficiari să gestioneze cu atenție utilizarea acestor fonduri pentru a asigura beneficiul maxim oferit de sprijinul financiar acordat prin intermediul cardurilor sociale, potrivit RTV.