Actual

Semafoarele ar putea avea patru culori! Ce s-ar putea schimba

Semafoarele ar putea avea patru culori! Ce s-ar putea schimba
sursa foto: arhiva companiei

Pe măsură ce vehiculele auto și camioanele devin tot mai avansate din punct de vedere tehnologic și mai conectate la rețelele de comunicații, sistemul tradițional de semaforizare, care a reglat circulația rutieră timp de mai bine de un secol, se află în pragul unei transformări radicale. Astfel, semafoarele ar putea avea mai mult de trei culori.

Specialiștii în domeniu explorează metode prin care pot integra funcționalitățile vehiculelor moderne, precum GPS-ul. Aceste măsuri sunt gândite pentru a îmbunătăți siguranța și eficiența traficului. Pe viitor, modernizările propuse ar putea duce la eliminarea completă a semafoarelor tradiționale cu luminile lor roșii, galbene și verzi, în favoarea unei gestionări automatizate a traficului, în special pentru vehiculele autonome.

Astfel, semafoarele ar putea avea mai mult de trei culori. În afara culorilor roșu, galben și verde, s-ar adăuga o a patra culoare: alb. Această culoare ar fi destinată să ghideze vehiculele inteligente conform avansurilor tehnologice, conform digi24.