International

Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru o explozie de cazuri Covid-19. Soluția specialiștilor de la Casa Albă

sua

În urma ultimelor estimări ale specialiștilor de la Casa Albă, se pare că SUA se va confrunta cu un număr record de cazuri Covid-19 în toamna și iarna acestui an. Oficialii preconizează peste 100 de milioane de cazuri pozitive, iar singura soluție pare a fi o finanțare suplimentară din partea Congresului, potrivit informațiilor CNN.

Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru o explozie de cazuri Covid-19. Soluția specialiștilor de la Casa Albă

Estimarea de 100 de milioane de potenţiale cazuri de infectare este o estimare bazată pe o serie de modele externe care sunt monitorizate îndeaproape de administraţia Biden şi ar avea loc atât în toamnă, cât şi în iarnă, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei. Oficialii americani susţin că această estimare se bazează pe ipoteza de bază potrivit căreia nu se alocă resurse suplimentare şi nu se iau măsuri suplimentare de atenuare, precum noi finanţări pentru Covid-19 alocate de Congres sau apariţia unor noi variante periculoase.

Casa Albă face publice aceste estimări în contextul în care oficialii îşi reînnoiesc eforturile menite să convingă Congresul să aprobe fonduri suplimentare pentru combaterea virusului şi pe măsură ce SUA se apropie de 1 milion de decese cauzate de coronavirus. Casa Albă va comemora momentul în care SUA depăşesc 1 milion de decese cauzate de Covid-19, afirmă oficialii americani.

Administraţia Biden a solicitat în martie 22,5 miliarde de dolari în finanţare suplimentară pentru asistenţa Covid-19

În luna martie a fost solicitat un pachet masiv de finanțare guvernamentală, însă solicitarea a fost eliminată din proiectul de lege. Solicitarea includea finanţare pentru testare, tratamente, terapie şi prevenirea viitoarelor focare.

Negociatorii au reuşit să ajungă la un acord cu privire la un pachet redus de 10 miliarde de dolari, dar Congresul nu a adoptat acel proiect de lege bipartizan pe fondul unui dezacord cu privire la reglementarea cunoscută sub numele de Titlul 42. Ordinul, emis în timpul pandemiei, a permis migranţilor să fie returnaţi imediat în ţările lor de origine, invocând o urgenţă de sănătate publică.

Administraţia Biden avertizează de săptămâni întregi că o finanţare suplimentară este imperativă pentru a împiedica răspândirea de Covid-19, chiar dacă majoritatea restricţiilor au început să fie îndepărtate.

Secretarul de stat american, Antony Blinken a fost testat pozitiv la Covid-19 pe 4 aprilie

Blinken, vaccinat cu schemă completă și doză booster, are simptome ușoare după îmbolnăvirea cu Covid, conform purtătorului de cuvânt al diplomației SUA, Ned Price.

Price a mai spus și că Blinken nu s-a mai văzut cu președintele Biden fizic de mai multe zile și că acesta nu este considerat un contact direct, conform regulilor anti-pandemice ale CDC.