Diverse International

SUA – Reversul medaliei. Medicii au refuzat să-i facă avort unei copile de 10 ani

SUA – Reversul medaliei. Medicii au refuzat să-i facă avort unei copile de 10 ani
Arhivă

O copilă de doar 10 ani, din Ohio, Statele Unite ale Americii, însărcinată în șase săptămâni și trei zile, trebuie – conform noilor legi, să aducă pe lume copilul. Procedura de avort i-a fost refuzată de către medici, în contextul reducerii drastice ale posibilităților de a face întrerupere de sarcină.

Un medic specialist în abuzuri asupra copiilor din Ohio a contactat-o pe Dr. Caitlin Bernard, un obstetrician-ginecolog din Indiana, după ce a primit o pacientă în vârstă de 10 ani care era însărcinată în șase săptămâni și trei zile, a relatat Indianapolis Star.

Având în vedere că există deja o nouă reglementare a avortului stabilită de Înalta Curte, care interzice procedura medicală atunci când începe activitatea cardiacă a fătului, tutorii fetei au fost nevoiți să apeleze la o clinică din statul Indiana pentru a termina sarcina.

În acest caz, legislativul de peste Ocean suferă disconcordanțe. Viața fetei de doar 10 ani putea fi pusă în pericol de sarcina atât de timpurie, aspect care nu a fost luat în considerare de cei care i-au refuzat cererea.

Ohio se numără printre statele care au redus accesul la avort de când Curtea Supremă a eliminat dreptul constituțional la avort. Dar Indiana s-ar putea afla în curând în situația de a-și adopta propria lege privind avortul la sfârșitul acestei luni, având în vedere că o sesiune specială a fost programată pentru sfârșitul lunii iulie și se așteaptă ca legislativul să abordeze problema interzicerii procedurii medicale, a relatat WFYI.

Mișcarea Pro-Viață îi duce pe americani în comunismul românesc

Există o teamă justificată a analiștilor că acest curent anti-avort numit „pro-viață” îi duce pe americani în vremurile de dinainte de 1989 trăite de români. Nenumărate femei au murit în băile și bucătăriile propriilor lor case, încercând să-și provoace singure un avort. În acele vremuri tulburi, chiuretajul era interzis, iar metodele contraceptive erau aproape inexistente. Medicii erau obligați să anunțe Procuratura dacă existau suspiciuni că o pacientă și-a provocat avort. Au fost și  arestați unii dintre ei, fie pentru că au intervenit și au salvat viața femeii, fără să raporteze (existau turnători și în spitale!), fie au făcut chiuretaje clandestine.

Întreruperile de sarcină se făceau, de obicei, cu diverse amestecuri băbești și cu unelte meșterite de ele. Chinurile prin care treceau femeile pentru a opri o sarcină din evoluție sunt, de asemenea, greu de reprodus. Foarte multe dintre ele au murit.

Și SUA a trecut printr-o astfel de perioadă, în trecut.