Info Actual

Info Actual > Politică > Traian Băsescu, apel insistent pentru Guvern. „Testați masiv populația!!!”
Politică

Traian Băsescu, apel insistent pentru Guvern. „Testați masiv populația!!!”

Traian Băsescu, apel insistent pentru Guvern. „Testați masiv populația!!!” Fostul preşedinte al României este de părere că relaxarea măsurilor de izolare din data de 15 mai constituie „o mare eroare”. Acesta susține că s-au făcut prea puţine teste şi că guvernanţii ar trebui să amâne pentru 15 iunie ridicarea restricţiilor, când ar trebui redeschise şi şcolile. El a scris pe pagina personală de Facebook că e necesară o testare masivă a populației.

„DECIDENŢI, FIŢI PRUDENŢI! Încetaţi să mai falsificaţi nivelul de contaminare al populaţiei cu virusul SARS-COV-2183. Singura soluţie este să faceţi zilnic 10 -15 mii teste.

Începeţi testarea preponderent cu cei care s-au întors din Italia, Spania, UK, Franţa şi Germania şi pe cei cu care au intrat în contact dacă este cazul. Nu relaxaţi măsurile până când nu veţi şti care este harta bolii COVID – 19 în România.

Cum veţi face recomandările de reluare a activităţii industriale, de redeschidere a şcolilor, a hotelurilor şi restaurantelor sau reluarea zborurilor, în lipsa acestei baze de date, în lipsa unei hărţi a îmbolnăvirilor?

15 Mai este prea devreme, este riscant, este imprudent pentru relaxarea măsurilor. Testaţi masiv populaţia !!!!!!!!”, este îndemnul lui Traian Băsescu.